Tijd:

Communicatie
Public account
  PRO Zone
1265 credits
Credits kopen
Je bent op een publieke account. Als je het spel wil spelen of wil meedoen met de discussie moet je inloggen. Als je een nieuwe gebruiker bent, moet je je eerst registreren.

  Handleiding

975 513 388
PPM Shop
Volgende wedstrijd
GUCI4
Competitiewedstrijd
21.9.2020 18:00

00
00
01
HRS
MIN
SEC
Hoe begin je?

Hier zijn enkele tips om je start bij PowerPlay Manager wat te vergemakkelijken.

 • Lees zeker de handleiding. Je kan er heel wat nuttige informatie vinden. De volledige handleiding kan je terugvinden onder het menu 'Informatie' of als icoon in de rechter bovenhoek van een pagina. Als je op dit icoon klikt, kom je direct bij de handleiding die handelt over het scherm waar je je dat momenteel bevindt.
 • Maak je lijnen, inclusief power play en penalty killing lijnen. Vergeet ook niet om een kapitein en twee alternatieve-kapiteinen te selecteren. Het is niet aan te bevelen dat het systeem deze zaken willekeurig voor jou bepaalt.
 • Train je spelers op een dusdanige manier, dat ze de vaardigheden die ze voor hun positie nodig hebben ook bezitten.
 • Denk na voordat je aanpassingen aan het stadion en de faciliteiten verricht. Bouw niet datgene wat het eerst in je gedachten opkomt, maar maak vooraf een planning. Houd er rekening mee dat de club in het begin andere faciliteiten en accessoires nodig heeft dan in latere fases.
 • Financiën zijn tot op zekere hoogte belangrijk. Houd een klein bedrag in reserve, maar investeer de rest in het stadion en haar faciliteiten.
  Pas op! Als een ploeg langer dan 21 dagen in het rood staat, zal je ontslagen worden door de ploegeigenaars. Na zeven dagen in het rood te staan, zal je een bericht krijgen op je hockey account dat je zal waarschuwen over de zwakke financiële situatie binnen je ploeg. De clubfinanciën worden alleen tijdens de nachtupdate gecheckt.
 • Blijf personeel inhuren, want ze hebben een aanzienlijke invloed op de faciliteiten waarin ze werken. Vergeet hen niet op te leiden en te trainen. Maar wees je er van bewust dat de betere personeelsleden ook een hoger loon hebben en dat kan je in financiële problemen brengen.
 • Toepassen van de juiste tactiek kan beslissend zijn in een wedstrijd waar beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Vergeet niet je tactiek in te stellen op basis van de gebruikte opstelling en je volgende tegenstander.
 • Het spelen van wedstrijden met en hoge belangrijkheid kan de prestaties van de ploeg verbeteren, maar de spelers zouden te vermoeid kunnen worden aan het eind van het seizoen. Zo zou wedstrijd na wedstrijd verloren kunnen worden in het belangrijkste stadium van het seizoen. Denk goed na met welke mate van belangrijkheid een wedstrijd gespeeld moet worden.
 • Log regelmatig in bij het spel, want de ploeg heeft je leiding nodig. Als je iedere wedstrijd met dezelfde opstelling en tactiek speelt kunnen de tegenstanders zich gemakkelijk aanpassen. Een manager die langer dan 21 opeenvolgende dagen niet inlogt op zijn ploeg zal ontslagen worden door de eigenaars van de ploeg. Managers worden altijd ontslagen om 23:50 CET
 • Bijna iedere pagina heeft een korte beschrijving over de functies. Lees deze pagina's van tijd tot tijd eens door. Ze zijn vrij standaard geschreven en geven hulp in het begrijpen van de mechanismes achter het spel.
Terug naar boven

Speelsysteem

Seizoen

     Elk seizoen bij PowerPlay Manager duurt 16 weken, 112 dagen om exact te zijn. Een seizoen start met het reguliere gedeelte, dat 13 weken duurt en waarin elke ploeg 38 reguliere seizoenswedstrijden speelt. Elke competitie heeft 20 ploegen. De speeldagen voor de gewone competitiewedstrijden zijn maandag, woensdag en vrijdag.

     Na het reguliere seizoen plaatsen de eerste acht ploegen zich voor de play-offs voor posities 1 tot 8. De play-offs worden gespeeld op vrijdag, maandag, dinsdag en woensdag. Ze worden gespeeld in het beste-uit-drie-systeem (eerste ploeg met twee overwinningen wint) en dit totdat de uiteindelijke posities van alle ploegen bepaald zijn. Dat betekent dat de ploegen die uitgeschakeld worden in de kwartfinales en de halve finales de play-offs verderzetten voor hun uiteindelijke plaats in het klassement.De kampioen van de play-offs promoveert naar een hogere competitie. De nummer twee zal een kwalificatiewedstrijd moeten spelen om te promoveren.

     Ploegen op plaats 9 tot en met 16 na het reguliere seizoen spelen in de play-offs voor hun definitieve plaats. Deze play-off is heel belangrijk, omdat de ploegen op plaats 13 tot en met 16 tegen de verliezende finalisten uit de lagere competities zullen spelen.

     Ploegen op plaats 17 tot en met 20 zullen na het reguliere seizoen automatisch degraderen naar een lagere competitie en worden vervangen door de kampioenen van de lagere competities. Voorafgaand aan deze degradatie worden play-offs gespeeld om de plaatsen 17 tot en met 20 exact te bepalen.

     Elke competitie heeft 4 divisies onder zich waar de ploegen uit deze competitie naar degraderen. Als een competitie geen 4 divisies onder zich heeft, bijvoorbeeld slechts één, dan zal enkel de ploeg die 20ste eindigde degraderen. In dit geval zal de ploeg die 19de eindigde een degradatieronde spelen.

     De playoffs zullen de uiteindelijke plaats in de competitiestand bepalen. Het is belangrijk om zo hoog mogelijk te eindigen. Algemene sponsors en mediasponsors geven betere contracten voor het komende seizoen aan hoger gerangschikte ploegen.

     Let op! Alle play-offs worden gespeeld volgens het knock-out systeem, waarbij de ploeg dat als eerste geplaatst is, zal spelen tegen de ploeg die als laatste geplaatst is. Dit houdt in dat als ploegen, die als eerste, vierde, zesde en zevende geplaatst zijn, doorgaan naar de tweede ronde, de eerst geplaatste ploeg zal spelen tegen de als zevende geplaatste en deals vierde geplaatste ploeg tegen de als zesde geplaatste ploeg. Het schema van de play-offs, dat getoond wordt op de play-off-pagina, wordt afhankelijk van de resultaten dynamisch opgebouwd, ondanks het feit dat je misschien zou verwachten dat het eerst geplaatste team tegen het vierde geplaatste team zou spelen.

     De degradatie/promotie ronde is een beste van drie serie. De wedstrijden worden gespeeld op de maandag, dinsdag en woensdag van de laatste week van het seizoen. Het thuisvoordeel in de derde wedstrijd gaat (indien nodig) naar de ploeg van de hoogste reeks.

Scoresysteem

Het reguliere seizoen kent de volgende puntenverdeling:
Overwinning na reguliere speeltijd: 3 punten
Winst na overtime: 2 punten
Verlies na extra tijd: 1 punt
Verlies: 0 punten

     Als twee of meer ploegen aan het einde van het reguliere seizoen gelijk staan op punten, dan zal de rangschikking beslist worden volgens het betere doelsaldo (gescoorde doelpunten min de tegendoelpunten). Als de ploegen dan nog gelijk staan, dan zal de volgende parameter het aantal gescoorde doelpunten en als laatste de globale team rating zijn.

Competitiesysteem

     Het hoogste niveau bestaat uit slechts één competitie. Er zijn vier competities op het tweede niveau en vervolgens vermenigvuldigt het aantal competities daaronder zich telkens met vier. Er zijn dus 16 competities op het derde niveau, 64 op het vierde, 256 op het vijfde, etc. De naam van een competitie bestaat uit een combinatie van Romeinse en Arabische cijfers. Bijvoorbeeld II.3 betekent competitie 3 op het tweede niveau.

Divisiehergroepering

     Op het einde van elk seizoen is er een divisiehergroepering in de laagste twee divisies in de geselecteerde landen. Dat wil zeggen dat de overbodige divisies gesloten zullen worden en de actieve ploegen zullen in zo weinig mogelijk divisies gebracht worden. De hergroepering is nodig om het spel interessant te houden en veel ploegen zonder manager te vermijden. Tijdens de hergroepering kan het gebeuren dat sommige ploegen van het laagste niveau promoveren naar een niveau hoger.

Terug naar boven

Tijd in het spel

     De tijd vertoont in de bovenste helft van de pagina is de Centrale Europese tijd (CET) of de tijd van de zone die je hebt ingesteld in je account. De nachtelijke berekeningen is altijd om 05:00 CET. De datum en dag van het seizoen zijn zo 2 van die dingen die in de nachtelijke berekeningen veranderen.

     Clubwedstrijden worden gespeeld om 18:00 CET. Nationale ploeg wedstrijden worden gespeeld om 20:00 of 20:30 CET.

Terug naar boven

Team

Aantal spelers in de ploeg

     Het minimum aantal spelers in een ploeg is 17. Er bestaat geen maximum aantal. Als je meer dan 40 spelers hebt, zul je per dag een bepaald bedrag aan bijdragen aan de nationale ijshockeybond moeten betalen (voor de verzekering van je spelers). Deze bijdrage bedraagt 5% van de gecombineerde lonen van alle spelers. Hoe meer spelers je in je ploeg hebt, hoe meer je moet betalen voor deze verzekeringen. Als je minder dan 17 spelers hebt, wordt je ontslagen als manager van je ploeg. Wanneer een ploeg niet meer dan 17 spelers heeft, verliezen ze automatisch de wedstrijd.

Globale team rating

     De globale team rating is een van de belangrijkste indicatoren betreft de lange termijn prestaties van een team. Het reflecteert de populariteit onder de fans en de sponsoren. Na elk seizoen wordt de globale team rating verminderd met 30%. De globale team rating groeit naarmate je goede resultaten neerzet in de wedstrijden, ook de vriendschappelijke wedstrijden hebben invloed.

     Als een ploeg promoveert naar divisieniveau waar die nog nooit heeft gespeeld, zal de algemene ploegsterkte verminderd worden met slechts 20% op het einde van het seizoen.

     De globale teamrating heeft een belangrijke invloed op opkomst en ploegen met een hogere rating krijgen over het algemeen betere aanboden van algemene sponsors en mediasponsors.

     Alleen als je in de reguliere tijd verliest, verhoogt je globale team rating niet. De verhoging van de globale team rating is hoger als de ploeg een goed resultaat behaalt tegen een sterke tegenstander.

Teams zonder manager

     er zijn twee soorten ploegen zonder manager. De eerste soort ploeg wordt gemarkeerd met het † teken. Deze ploegen verloren hun manager om een bepaalde reden. De tweede soort ploeg hebben de tekst Team Noname in hun naam. Deze ploegen hebben nog geen manager gehad.

     Als een ploeg geen manager heeft, kan die gewoonlijk worden toegewezen aan een nieuwe manager als deze zich in de laagste divisie bevindt. Als het aantal divisies in de laagste divisie kleiner is dan het aantal in de tweede laagste divisie, kunnen de ploegen zonder manager in de tweede laagste divisie ook toegewezen worden aan nieuwe managers.

     Als een ploeg tenminste twee seizoenen met dezelfde manager heeft gespeeld, kan deze niet toegewezen worden aan een andere manager, ongeacht het competitieniveau. Een ploeg als deze zal vervangen worden door een Team Noname tijdens de berekening van de rest van het seizoen als het geplaatst is op of degradeert naar een divisie waar de ploegen kunnen toegekend worden aan nieuwe managers.

Teamsterkte

     We hebben wat indicatoren aangemaakt om jullie zo een beter zicht te geven over de sterkte van je tegenstander en om jezelf te vergelijken met je tegenstander. Het gaat dus over de teamsterkte. Deze indicatoren tonen de teamsterkte in verschillende categorieën gebaseerd op de opstelling die in de afgelopen competitiewedstrijd werd uitgespeeld. De indicatoren Keepen, Verdedigen en Aanvallen zijn gebaseerd op de vaardigheden van de spelers die op die positie speelde in de vorige wedstrijd. Ze worden ook beïnvloedt door de positie van je spelers, de seizoensenergie enz. De indicator Schieten geeft weer hoe goed je spelers kunnen schieten bij hun kansen en het wordt direct beïnvloed door de vaardigheid schieten. Opgelet! Deze indicatoren hebben geen invloed op de prestaties van je ploeg! Ze geven enkel de sterkte van je ploeg weer in je laatste competitiewedstrijd en niet je volgende.

Manager ervaring

     Elke manager verdient automatisch ervaring door het spel regelmatig te spelen. Voor elke dag dat je inlogt krijg je een manager punt. Bij drie dagen niet inloggen raak je er eentje kwijt. Je kan pas punten verliezen nadat je elf punten verdient hebt. Je kan dus nooit onder dit punten totaal komen. Het aantal punten dat je bezit bepaalt hoeveel ervaring je hebt. Hoe hoger je ervaring, des te meer plezier je eraan beleeft. Let op! Ervaring is gekoppeld aan je ploeg, dus als je je ploeg verliest begin je weer vanaf nul.

Levels manager ervaring

NiveauPuntenVoordelen
groentje0-10---
beginner11-50Je kan spelers en personeelsleden kopen en verkopen, Lening van de bank krijgen, de mogelijkheid om voor een bondscoach te stemmen
amateur51-100de optie om een kleine lening te nemen, PRO-pakket voor 7 dagen, de mogelijkheid om voor bondscoach te gaan
professioneel101-300de optie om een medium lening te nemen
veteraan301-600de mogelijkheid om een grote lening aan te gaan
expert601+de mogelijkheid om de grootste lening aan te gaan


Terug naar boven

Kalender

Kalender

     In je kalender kan je het programma van de nog te spelen wedstrijden zien. Na het aanklikken van een bepaalde dag kan je onder andere de samenvatting van een gespeelde wedstrijd zien. Het reguliere seizoen wordt door het systeem bepaald en dit tijdens de eenmalige seizoensberekeningen. De play-offs worden gepland na afloop van het reguliere seizoen of na afloop van een vorige ronde in de play-offs.

Kalender van de tegenstander

     In de kalender van je tegenstander kan je zijn/haar geplande wedstrijden zien. De dagen die je kan gebruiken om de ploeg uit te dagen voor een vriendschappelijke wedstrijd, zijn aangeduid met een icoon van groene hockey spelers. Dit icoon toont aan dat jij en je tegenstander geen geplande wedstrijd hebben voor die dag, zodat je dus tegen elkaar kan spelen.

Terug naar boven

Uitdagingen

     Je kan een tegenstander uitdagen voor een vriendschappelijke wedstrijd via zijn/haar kalender. De dagen die je kan gebruiken om de ploeg uit te dagen voor een vriendschappelijke wedstrijd zijn aangeduid met een icoon van groene hockeyspelers. Dit icoon toont aan dat noch jij noch de tegenstander een wedstrijd gepland heeft op die dag, dus je kan tegen elkaar spelen. Het is belangrijk om weten dat je geen uitdaging kan verzenden op de huidige dag. Als je een vriendschappelijke wedstrijd wil annuleren, moet je dit laatst 2 dagen voor de wedstrijd doen.

     Je kan je tegenstander uitdagen voor een vriendschappelijke wedstrijd met of zonder overtime tiebreak. Een wedstrijd met overtime tiebreak eindigt altijd met een overwinning van één van de ploegen, dus in geval van een gelijkspel krijgen we extra tijd. Als er geen ploeg scoort in extra tijd, wordt de wedstrijd beslist door shootout.

     Het thuisvoordeel telt niet tijdens vriendschappelijke wedstrijden.

Terug naar boven

Financiën

     De inkomsten van een ploeg komen van verschillende bronnen. De basisinkomst is de ticketverkoop. De ticketprijzen zijn niet aanpasbaar en de ticketprijs is 400 voor elke competitie. Een andere bron van inkomsten is de souvenirverkoop. Het aantal verkochte souvenirs hangt vooral af van de opkomst, de populariteit van de spelers en het aantal fanshops in het stadion. Andere inkomsten komen van de algemene sponsor, mediasponsor en viploges.

     Het verdiende geld uit de kaartverkoop van een vriendschappelijke wedstrijd wordt verdeeld. De beide ploegen die de vriendschappelijke wedstrijd hebben gespeeld zullen elk de helft van dit geld ontvangen op hun rekening. De inkomsten uit de kaartverkoop in wedstrijden voor de Nationale Beker worden ook verdeeld tussen beide ploegen.

Hoofdsponsor

     Elke ploeg heeft een geldig contract met een algemene sponsor bij de komst van een nieuwe manager. De sponsordeals voor volgend seizoen zullen onderhandeld worden op het einde van het seizoen. De club ontvangt elke dag drie aanbiedingen voor drie opeenvolgende dagen. Als je een aanbieding aanvaardt, zal de club geen verdere aanbiedingen meer krijgen. Als je geen aanbiedingen aanvaardt, zullen de eigenaren zelf een sponsorcontract aanvaarden met een vast wekelijks inkomen zonder bonussen op de volgende dag. De algemene sponsor wordt getekend voor het volledige seizoen.

     Er zijn drie diverse types van sponsoraanbiedingen.Het eerste type is gebaseerd op de regelmatige wekelijkse betalingen. In een tweede type contract zijn de wekelijkste betalingen lager, maar je krijgt financiële bonussen na elke competitiewinst. Dit geldt voor het reguliere seizoen, playoff, plaatsingsplayoff en promotie en degradatie rondes. Je krijgt ook bonussen voor winst in extra tijd en shootout. In het derde type aanbod hoef je eerst je doel te kiezen welke het beste bij de capaciteiten van je team past.Hoe moeilijker het doel je kiest,hoe meer geld je kan verdienen, maar des te hoger is ook het risico dat je je doel niet zal bereiken.De bonus voor je positie in de competitie wordt uitbetaald 5 keer per seizoen (dag 23, 44, 67 ,88 en 104 van het seizoen).Als je niet op je positie staat die je doelstelling was of hoger zal de bonus niet uitbetaald worden.

     Contracten met prestatiebonussen kunnen onderhandeld worden in het midden van het seizoen. Als je een tweede type van contract hebt en het gaat niet zoals verwacht, kan je wisselen naar een eerste type in het midden van het seizoen. Je wekelijks inkomen zal groeien, maar je zal geen bonussen uit winst meer krijgen. Als je een derde type van contract hebt, kan je wisselen naar een eerste type of de beoogde plaats wijzigen in het midden van het seizoen. Wanneer je team naar een andere competitie verhuisd is vanwege een competitiehergroepering en je tekende reeds een contract met bonussen, kan je je contract terug onderhandelen gedurende de eerste twee dagen van het nieuwe seizoen.

     Het geldbedrag dat je krijgt van de algemen sponsor wordt beinvloed door :de eindklassering van je team in het afgelopen seizoen, je overall ploegrating en het niveau van je personeels-en economische afdeling. De eerste aanbiedingen bieden zich aan op de laatste donderdag van het seizoen, namelijk dag 109 van het seizoen.

     De sponsors houden ook rekening met een eventuele promotie of degradatie. Als je team gepromoveerd is, kun je betere aanbiedingen verwachten. Aan de andere kant, als je degradeert, zullen de aanbiedingen slechter zijn. Sponsors letten vooral op de wedstrijden die beslissen over promotie en degradatie. Als ze zien dat deze wedstrijden gespeeld worden met mindere spelers, zal dit te merken zijn aan lagere sponsoraanbiedingen aan het eind van het seizoen. Deze belangrijke wedstrijden zijn de play-off kwartfinales, halve finales en finale, eerste ronde van de play-offs voor de 9e-16e plaats en ook de promotie-degradatie wedstrijden.

     Deelnemen of je kwalificeren voor een internationale competitie zal ook betere aanbiedingen van sponsors met zich meebrengen. De kwaliteit van de aanbieding zal ook afhangen van het niveau van je competitie. Het aantal divisies in een land heeft invloed op het aanbod van de sponsors. De sponsors zijn meer geneigd om te investeren in landen met meer divisies.

     Je hebt de keuze om enige van de aanbiedingen te accepteren of te weigeren. De oude aanbiedingen worden geanulleerd wanneer de nieuwe aanbiedingen arriveren.

Mediasponsor

     Net zoals bij de algemene sponsor, heeft de ploeg al een geldig contract met een mediasponsor wanneer een nieuwe manager aankomt. Voor de mediasponsor aanbiedingen voor volgend seizoen wordt onderhandeld op het einde van het seizoen. De club krijgt drie aanbiedingen in drie opeenvolgende dagen. Als je de eerste aanbieding aanvaardt, krijgt de ploeg geen verdere aanbiedingen meer. Als je geen van de drie aanbiedingen aanneemt, zullen de eigenaars van de club een contract sluiten met een sponsor op de eerstvolgende dag. Dit gebeurt zonder je goedkeuring. Het bedrag wat de sponsor betaalt, wordt opgedeeld in wekelijks gelijke bedragen die elke woensdag op de rekening van de club worden bijgeschreven. Om je beslissing te vergemakkelijken zal de personeels- en economische afdeling haar aanbeveling doen over elke aanbieding. Het bedrag dat gemoeid is met het contract is voornamelijk afhankelijk van: de plek in de uiteindelijke stand van het net afgelopen seizoen, de globale teamrating, het niveau van de personeels- en economische afdeling en de capaciteit van het stadion. Waarschuwing! De aanbiedingen van de mediasponsors zijn gebaseerd op de capaciteit van het stadion. De sectors die gebouwd worden worden hier niet bij gerekend. De eerste aanbieding komt er op de laatste Donderdag van het seizoen. Dat is dag 109 van het seizoen.

     De mediasponsors houden er ook rekening mee of de ploeg gepromoveerd of gedegradeerd is. Als je ploeg naar een hogere divisie gepromoveerd is, kan je betere aanbiedingen verwachten. Als je ploeg daarentegen gedegradeerd is, zullen de aanbiedingen slechter zijn. Mediasponsors houden er extra rekening mee hoe je ploeg de sleutelwedstrijden voor promotie of degradatie aanpakt. Als ze ontdekken dat de ploeg deze wedstrijden met een sterk verzwakte ploeg speelde, zal dat tot uiting komen in hun aanbiedingen op het einde van het seizoen.

     Deelnemen of kwalificatie voor een internationale bekercompetitie zorgt ook voor betere aanbiedingen van mediasponsors. De kwaliteit van het aanbod wordt ook beïnvloed door het niveau van je competitie. Het aantal divisies in een land heeft invloed op de aanbiedingen van de mediasponsors. De mediasponsors zijn meer geneigd om te investeren in landen met meer divisies.

     Iedere keer dat je een aanbieding krijgt, heb je de mogelijkheid dit te aanvaarden of af te wijzen. Een nieuwe aanbieding zal volgen, ook al heb je de vorige aanbieding nog niet afgewezen. De vorige aanbieding zal automatisch afgewezen worden wanneer je de nieuwe aanbieding krijgt.

Viploges

     Wanneer het bouwen van de viploge afgerond is, zullen de ploegeigenaars de viploge automatisch leasen aan een bedrijf tot het einde van het huidige seizoen. De bedrijven sturen dan nieuwe aanbiedingen aan het einde van elk seizoen. De ploeg zal 3 opeenvolgende aanbiedingen krijgen. Als je de eerste aanbieding aanvaardt, dan zal de ploeg geen nieuwe aanbiedingen meer krijgen. Als je geen enkele aanbieding aanvaardt, dan zullen de eigenaars de viploge zelf aan een bedrijf verhuren. Viploges worden verhuurd voor de rest van het volgende seizoen. De aanbieding zal opgesplitst en wekelijks op woensdag uitbetaald worden. Om je te helpen beslissen, zal de personeels- en economische afdeling hun mening geven over de aanbiedingen. Het geld dat je krijgt van het verhuren van viploges wordt vooral beïnvloed door: de positie in de competitie, de globale team rating, het niveau van je personeels- en economische afdeling en het niveau van je tribune. De eerste aanbieding komt er op de laatste Donderdag van het seizoen. Dat is dag 109 van het seizoen.

     De huurders van de viploges houden er ook rekening mee of de ploeg gepromoveerd of gedegradeerd is. Als je ploeg naar een hogere divisie gepromoveerd is, kan je betere aanbiedingen verwachten. Als je ploeg daarentegen gedegradeerd is, zullen de aanbiedingen slechter zijn. De huurders van de viploges houden er extra rekening mee hoe je ploeg de sleutelwedstrijden voor promotie of degradatie aanpakt. Als ze ontdekken dat de ploeg deze wedstrijden met een sterk verzwakte ploeg speelde, zal dat tot uiting komen in hun aanbiedingen op het einde van het seizoen.

     Deelnemen aan of zich kwalificeren voor een internationale competitie zal voor betere aanbiedingen zorgen bij het verhuren van de viploges. De kwaliteit van deze aanbieding wordt ook beïnvloed door het niveau van je competitie. Het aantal divisies in een land hebben invloed op de aanboden van het leasen van de skyboxen. Er is een grotere vraag naar skyboxen in landen met een groter aantal divisies.

     Iedere keer dat je een aanbieding krijgt, heb je de mogelijkheid dit te aanvaarden of af te wijzen. Een nieuwe aanbieding zal volgen, ook al heb je de vorige aanbieding nog niet afgewezen. De vorige aanbieding zal automatisch afgewezen worden wanneer je de nieuwe aanbieding krijgt.

Prijzengeld

     De ploegen krijgen extra inkomsten dankzij het prijzengeld. Je kan prijzengeld verdienen via de uiteindelijke stand van het reguliere seizoen, de eindstand na de play-offs en voor de leiders in verschillende statistieken. Het prijzengeld hangt van de eindstand van je ploeg of speler af, in welke competitie je speelt en de gemiddelde teamrating van alle ploegen in de competitie.

     Het prijzengeld voor de stand aan het eind van het reguliere seizoen en voor de spelerstatistieken wordt uitgekeerd tijdens de nachtelijke berekening na de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Het prijzengeld voor de definitieve stand na de play-offs wordt toegekend in de statistische berekening na de laatste play-off wedstrijden. Prijzengeld voor de promotie naar een hogere competitie wordt tegelijk met het prijzengeld na playoffs gegeven. Prijzengeld voor promotie via de promotieronde wordt uitgedeeld in de statistische berekening na de laatste promotiewedstrijden.

Lening

     Wil je je stadion uitbreiden of een speler kopen, maar zit je in geldnood? Leen dan geld van de bank. Wees voorzichtig met leningen, aangezien je ook nog rente moet betalen aan de bank. Je kan maar één lening openstaan hebben! Het loon kan vervroegd terugbetaald worden wanneer je genoeg geld in kas hebt. Hoe sneller je het geld terugbetaald, des te minder interest je hoeft te betalen.

     Er zijn 6 type leningen, die afhangen van de grootte van de leningen. Voor elk type lening heb je een bepaalde managerervaring nodig. Voor een grotere lening heb je meer managerervaring nodig.

Terug naar boven

Spelers

Vaardigheden

     De meest belangrijkste karakteristieken van een speler zijn zijn vaardigheden. Iedere speler heeft zeven vaardigheden: keepen, verdedigen, aanvallen, schieten, techniek, passen en agressiviteit. Elk van deze vaardigheden heeft zijn eigen kwaliteit, welke bij de geboorte vast staat en niet zal veranderen gedurende de carrière van de speler. Je kan de exacte waardes van de kwaliteit van een vaardigheid zien, nadat een speler is gescout door de personeels- en economische afdeling. De kwaliteit van een vaardigheid bepaalt de mogelijkheid van een speler of de desbetreffende vaardigheid te verbeteren.

Vaardigheden

A - De waarde van de vaardigheid gebruikt om de huidige vaardigheid van een speler te bepalen.
B - De kwaliteit van de vaardigheid gebruikt om de mogelijkheid van verbeteren van een speler in die vaardigheid aan te geven.

     Spelers op verschillende posities gebruiken verschillende combinaties van vaardigheden. Voor een keeper zijn keepen, techniek en passen belangrijk. Voor een verdediger zijn dat verdedigen, passen en agressiviteit. Voor een center zijn dat aanvallen, passen en techniek. Voor een winger zijn dat aanvallen, techniek en agressiviteit. De vaardigheid schieten is noodzakelijk om doelpunten te maken en geldt voor alle spelers.

     Je kan de precieze waarde van de vaardigheid zien tot op twee decimalen door de muis over de vaardigheid te bewegen in het spelersprofiel. De kwaliteit van iedere vaardigheid wordt weergegeven in een grijze kleur naast de waarde van de vaardigheid. Als een speler gescout is, worden de kwaliteiten juist en groen gekleurd.

PositiePrimaire vaardigheidSecundaire vaardigheidSecundaire vaardigheid
KeeperKeepenTechniekPassen
VerdedigerVerdedigingPassenAgressiviteit
CenterAanvalPassenTechniek
VleugelspelerAanvalTechniekAgressiviteit


     Een speler zal optimaal presteren op zijn positie, indien hij getraind is in de bovenstaande combinatie van vaardigheden. De prestatie van een speler wordt voornamelijk beïnvloed door zijn primaire vaardigheden. Bijvoorbeeld verdedigen voor een verdediger en keepen voor een keeper. De andere vaardigheden hebben ook invloed op de prestaties, maar minder.

     Speler met de vaardigheden 180 - 25 - 25 of 70 - 90 - 90 /waar de eerste vaardigheid een primaire vaardigheid is en de tweede vaardigheid een secundaire is/ is niet zo goed voor een bepaalde positie in vergelijking met een speler met 120 - 30 - 50. Op dezelfde manier is een speler met 130 - 80 -30 of 80 - 80 - 80 niet zo goed als een speler met 100 - 80 - 50.

Omschrijvingen:

Keepen: Deze vaardigheid wordt alleen gebruikt door de doelmannen. Het geeft aan hoe goed een doelman is bij vermijden dat de puck in het net gaat. Een hoge vaardigheid helpt de doelman dus om een hoger reddingspercentage te halen.

Verdediging: Deze vaardigheid wordt gebruik door alle spelers om te voorkomen dat een tegenstander zal scoren, door hun scoringskansen te verkleinen. Het wordt voornamelijk gebruikt door verdedigers, maar ook aanvallers hebben deze vaardigheden nodig om hun eigen verdedigers te kunnen assisteren.

Aanval: De vaardigheid aanvallen bepaalt de mogelijkheid om efficiënt te spelen in het aanvallende vak. Het vertegenwoordigt de mogelijkheid voor spelers om een goede positie op het ijs te creëren om te kunnen schieten, alsmede hoe vaak een speler zal schieten indien hij zich in zo'n positie bevindt. Spelers met een lage waarde voor deze vaardigheid zullen meer passen, ook al zouden ze beter zelf kunnen schieten. Voor verdedigers bepaalt deze vaardigheid de mogelijkheid om bij te dragen aan het aanvallende spel van de ploeg.

Techniek: Deze vaardigheid is heel universeel. Keepers gebruiken deze vaardigheid om hun reddingspercentage te vergroten, doordat ze een sneller reactievermogen hebben en een betere positie bij de goal innemen. In de verdediging is deze vaardigheid voornamelijk nodig in één-op-één situaties. Het helpt een verdediger om de puck te veroveren vanwege goede stickhandling, hogere snelheid en het maken van minder overtredingen. Een aanvaller met een goede techniek is effectief in één-op-één-situaties, vanwege goede stickhandling en hogere snelheid. Techniek beïnvloedt ook om meer faceoffs te winnen.

Passen: Deze vaardigheid is belangrijk voor alle spelers, net als techniek. Voor keepers representeert deze vaardigheid de mogelijkheid om zijn stick te gebruiken voor het geven van passes en de scoringsmogelijkheden van de tegenstanders te verkleinen. Voor de overige spelers representeert deze vaardigheid de mogelijkheid om goed te passen en kansen te creëren door de puck het werk te laten doen. In een power play situatie zal het passen de mogelijkheid tot scoren doen vergroten, vanwege het snelle en goede overspelen van de puck. Deze vaardigheid wordt ook gebruikt voor faceoffs.

Agressiviteit: De agressiviteit wordt hoofdzakelijk gebruikt door verdedigers en wingers. Verdedigers gebruiken het om de puck van de aanvallende spelers met hun fysiek spel te ontdoen. Zonder voldoende agressiviteit zou je verdediging gemakkelijk te doorbreken zijn. De wingers gebruiken deze vaardigheid om met fysieke kracht scoringskansen te creëren. Deze vaardigheid bepaalt ook de vaardigheid van spelers in de forechecking (aanvallend-verdedigen). Hoge agressiviteit heeft het ook een nadeel. De spelers met een hoge waarde voor agressiviteit en een slechte techniek worden vaak gestraft. Deze spelers zijn slechts efficiënt met hun fysiek spel, waardoor ze meer straffen oplopen.

Schieten: De vaardigheid schieten is belangrijk voor alle spelers, behalve voor de keeper, om doelpunten te maken. Hoe hoger de waarde, hoe meer kans dat de speler zal scoren. Verdedigers met een goede schietvaardigheid zullen meer op de goal schieten.

Voorkeurskant

     Sommige spelers hebben een voorkeurskant, afhankelijk van de zijde op het ijs waar ze het liefst spelen. Voor andere spelers - universele spelers - maakt het niet uit aan welke kant ze spelen. Dus, voor een center maakt het niet uit wat de voorkeurskant is, maar als linker winger of linker verdediger zou je het best iemand kunnen selecteren die links speelt. Als rechter winger en rechter verdediger zou je dus spelers moeten kiezen die het liefst aan de rechter kant spelen. Een speler die niet aan zijn voorkeurskant speelt zal niet zijn volledige vaardigheden kunnen gebruiken.

Carrièrelengte

     Een ander belangrijk kenmerk van een speler is zijn carrièrelengte. Carrièrelengte toont aan hoe lang een speler nog zal kunnen verbeteren. Carrièrelangte heeft zeven niveaus. Als een speler het laagste niveau bereikt (0/6), stopt hij met verbeteren en zijn vaardigheden zullen beginnen zakken. De snelheid van het zakken van de vaardigheden verhoogt met de leeftijd.

     De lengte van spelerscarrieres wordt geupdate eenmaal per seizoen in de calculatie van het hoofdseizoen. De waarde hiervan kan nooit meer stijgen, maar kan wel voor langere seizoenen hetzelfde blijven. Op oudere leeftijd neigt dit wel veel sneller te dalen.

Populariteit

     Elke speler heeft een bepaald niveau van populariteit, dat aantoont hoe populair hij is bij de fans. Populariteit stijgt met zijn prestaties en met zijn positie in de statistieken van de competitie. Populariteit stijgt sneller in de hogere competities. De niveaus van populariteit van laag naar hoog zijn: onbekend, bekend, populair, geliefd, befaamd, beroemd, wereldster en superster. Er zijn twee voordelen als je populaire spelers in je ploeg hebt: ze verhogen de toeschouwersaantallen en de verkoop van merchandise bij je wedstrijden.

     Opgelet! De populariteit van een speler kan ook verminderen. Hoe populairder een speler is, hoe meer populariteitspunten hij zal verliezen na een mindere wedstrijd. Dit is niet van toepassing op vriendschappelijke wedstrijden en toernooiwedstrijden.

Energie

     De energie van een speler wordt weergegeven door twee cijfers - huidige energie en seizoensenergie. Deze worden als volgt weergegeven: b.v. 80/100. Het eerste cijfer zegt je wat de huidige energie van je speler is. Dus de energie die een speler op een bepaald moment heeft. Het tweede cijfer is de seizoensenergie en het is de maximale energie die de speler in dat seizoen kan halen. De seizoensenergie neemt af naarmate de speler meer wedstrijden heeft gespeeld. Deze zal sneller afnemen als je wedstrijden met een hoge belangrijkheid speelt. Daardoor kan de seizoensenergie niet verhoogd worden. Het wordt wel hersteld aan het begin van een nieuw seizoen, na de seizoensupdate. De energie van een speler is heel belangrijk omdat lage energie ervoor zorgt dat je speler zwakker zal presteren in een wedstrijd. Elke speler, die minder energie heeft na een wedstrijd, zal terug herstellen naar de maximale seizoensenergie door de hergenerering.

     De huidige en seizoensenergie van spelers zakt op basis van de tijd die ze op het ijs staan. Spelers die meer minuten gespeeld hebben zullen minder trainen dan de spelers die minder minuten op het ijs hebben gestaan. Een doelman die de hele wedstrijd gespeeld heeft zal evenveel energie verliezen als een speler die 15 minuten gespeeld heeft.

Onderstaande tabel geeft weer hoeveel seizoensenergie een speler verliest bij 15 minuten op het ijs te staan. Het toont ook hoeveel energie een doelman die een hele wedstrijd op het ijs staat verliest (gelet op het feit of de belangrijkheid tijdens de wedstrijd niet veranderde).:

Wedstrijdtype Heel laag Laag Normaal Hoog Heel hoog
Vriendschappelijke en toernooiwedstrijden 0.02 0.05 0.10 0.20 0.30
Competitieve wedstrijden 0.10 0.25 0.50 1.00 1.50

Notitie: Wedstrijden die in de competitie, nationale beker, internationale beker en het nationale team (behalve vriendschappelijk) worden gespeeld zijn allemaal competitieve wedstrijden.

Ervaring

     Ervaring verwerf je door wedstrijden te spelen. Hoe moeilijker de wedstrijden zijn die je speelt, hoe meer ervaring de speler verwerft. Ervaring heeft een directe invloed op de prestaties van de speler tijdens wedstrijden. Wedstrijdintensiteit heeft een effect op de verbetering van wedstrijdervaring. Hoe hoger de belangrijkheid, hoe meer ervaring de spelers erbij krijgen die wedstrijd.

     De ervaring die spelers bijkrijgen hangt af van hun tijd op het ijs. De reservedoelman krijgt een klein beetje ervaring bij zelfs al komt hij niet van de bank af.

Blessures

     Hockey is een zware sport, dus komen blessuren geregeld voor. In PowerPlay Manager is de maximumduur voor herstel bij een blessure 28 dagen. Maar het gebeurt vaker dat blessures ongeveer twee weken duren. Het voorkomen van blessures in je ploeg wordt beïnvloed door een aantal factoren. Een team met een hoger aantal spelers zal logisch gezien meer blessures hebben. Je zult minder blessures hebben en de hersteltijd zal korter zijn als je een hoger niveau van je Medisch centrum hebt met goede doktoren.

     Spelers die minder dan 6 dagen voor volledige genezing staan hebben een dag-tot-dag status. Deze spelers kunnen spelen, maar hoe verder ze nog van genezing zijn, hoe slechter hun prestatie tijdens de wedstrijd. Je kunt instellen of dag-tot-dag spelers automatisch opgesteld worden of niet. Opgepast! Deze instelling is enkel van toepassing op spelers die in de toekomst geblesseerd raken. De instelling voor de spelers die momenteel geblesseerd zijn moet je voor elke speler individueel aanpassen.

Spelersontslag

     Als een speler zijn globale vaardigheid hoger is dan 250 en hij wordt ontslagen of zijn contract wordt niet vernieuwd, dan zal hij automatisch op de markt komen. Als de globale vaardigheid lager is dan 250, dan zal de speler met pensioen gaan. Als een manager het contract met een vrije speler niet verlengt, en die heeft geen voorstellen gekregen van andere clubs, dan zal deze speler op pensioen.

Spelers nationale ploeg

     Als een speler deel uitmaakt van de nationale ploeg en zijn ploeg komt zonder manager te zitten, dan zal die speler automatisch op de markt gezet worden. Het maakt daarbij niet uit hoeveel zijn globale vaardigheid bedraagt.

Terug naar boven

Contracten

     Contracten met talenten die vanuit de sportacademie binnenkomen hebben een duur variërend van 56 tot 168 dagen. Indien je een speler vanuit de markt contracteert, zal de duur hetzelfde zijn als de contractduur bij zijn vorige ploeg. Iedere keer dat een contract verlengd wordt, geldt een duur van 112 dagen (de lengte van één seizoen). Indien je een contract niet wilt verlengen, zet dan de automatische contractverlenging op de pagina 'Contract' uit. Via het spelersprofiel is het ook mogelijk een contract van een speler te beëindigen. Indien je voortijdig een contract beëindigt moet ter compensatie 50% van het resterende contract aan de speler betaald worden.

     Als een vrije speler zijn contract ten einde loopt en hij vraagt geen tekenbonus, dan zal zijn contract automatisch verlengt worden als de speler zijn automatische contractverlenging aanstond. De lengte van zijn nieuw contract hangt af van het type vrije speler.

     Pas op! De automatische contract verlenger word uitgeschakeld wanneer ACE op "Nee" staat.

     De spelerslonen hangen vooral af van de hoogste vaardigheid, ervaring, populariteit en het niveau van je competitie. Een hogere competitie betekent ook meer kosten qua spelerslonen. Buitenlandse spelers vragen 25% meer loon dan een binnenlandse speler. De spelers uit de competitie van de Overige landen worden als lokale spelers aanzien, zonder onderscheid te maken van hun afkomst.

     Het loon van een personeelslid hangt vooral af van zijn hoogste vaardigheid en minder van de waarde van de andere vaardigheid. Personeelsleden uit hogere competities zijn duurder.

Vrije agenten

     Vanaf een bepaalde leeftijd zullen spelers vrije agenten worden en kunnen ze een contract aangeboden krijgen van andere ploegen. Er zijn 3 soorten vrije agenten:
 • Beperkte vrije Speler
  Een speler die 26 jaar is waarvan zijn contract binnen 14 dagen eindigt. Dit soort speler heeft het recht om met andere ploegen te onderhandelen. Zijn nieuwe contract zal bestaan uit een tekenbonus en zijn dagelijks loon, berekend volgens de standaardformule. Daarna heeft zijn huidige ploeg 7 dagen de tijd hebben om te beslissen. Het is voldoende voor de huidige ploeg om 15% tot 70% van de beste aanbieding (het exacte percentage hangt af van de gespendeerde seizoensbonussen) te bieden om de speler te behouden. Als de huidige ploeg niet voldoende geboden heeft, dan zal de speler een contract ondertekenen bij de hoogste bieder. Zijn vorige ploeg krijgt dan een compensatie van 50% van de tekenbonus omdat het een beperkte vrije agent kwijt is.
 • Groep 1 niet-beperkte Vrije Speler
  Een speler die 29 jaar is waarvan zijn contract binnen 14 dagen eindigt. Dit soort speler heeft het recht om met andere ploegen te onderhandelen. Zijn nieuwe contract zal bestaan uit een tekenbonus en zijn dagelijks loon, berekend volgens de standaardformule. Het contract wordt getekend voor 336 dagen (3 seizoenen). De ploegen kunnen bieden vanaf 14 tot 8 dagen voor dat het huidige contract vervalt. Daarna heeft zijn huidige ploeg 7 dagen de tijd hebben om te beslissen. Het is voldoende voor de huidige ploeg om 35% tot 90% van de beste aanbieding (het exacte percentage hangt af van de gespendeerde seizoensbonussen) te bieden om de speler te behouden. Als de huidige ploeg niet voldoende geboden heeft, dan zal de speler een contract ondertekenen bij de hoogste bieder. Zijn vorige ploeg krijgt geen compensatie omdat het om een onbeperkte vrije agent gaat.
 • Groep 2 niet-beperkte Vrije Speler
  Een speler die minstens 32 jaar is waarvan zijn contract binnen 14 dagen eindigt. Dit soort speler heeft het recht om met andere ploegen te onderhandelen. Zijn nieuwe contract zal bestaan uit een tekenbonus en zijn dagelijks loon, berekend volgens de standaardformule. Het contract wordt getekend voor 112 dagen (1 seizoen). De ploegen kunnen bieden vanaf 14 tot 8 dagen voor dat het huidige contract vervalt. Daarna heeft zijn huidige ploeg 7 dagen de tijd hebben om te beslissen. Het is voldoende voor de huidige ploeg om 35% tot 90% van de beste aanbieding (het exacte percentage hangt af van de gespendeerde seizoensbonussen) te bieden om de speler te behouden. Als de huidige ploeg niet voldoende geboden heeft, dan zal de speler een contract ondertekenen bij de hoogste bieder. Zijn vorige ploeg krijgt geen compensatie omdat het om een onbeperkte vrije agent gaat.

Seizoensbonussen

     Elk seizoen kan je bonussen uitdelen aan maximum 4 spelers onder de 25 jaar, die je belangrijke spelers vindt voor de toekomst van de ploeg, met de bedoeling hun loyaliteit te krijgen. De seizoensbonus bestaat uit 10 dagen salaris van die speler voor elke bonus, de speler geeft jouw 5% korting op de tekenbonus wanneer hij vrije speler wordt. Dat betekent dat het maximum aantal bonussen die een speler kan krijgen tijdens zijn carrière 11 is (van 15 tot 25 jaar). Op deze manier kan je een korting tot 55% op de tekenbonus krijgen. Deze bonussen worden niet gepubliceerd.

Terug naar boven

Training

     Er zijn een aantal factoren die de efficiëntie van de trainingen beïnvloeden. De belangrijkste is het niveau van het trainings- en herstelcentrum en de kwaliteit van het personeel dat daar werkt. Hoe hoger de kwaliteit van de te trainen vaardigheid, hoe sneller de vaardigheid verbetert. Naarmate de lengte van de carrière afneemt en de speler ouder wordt, zal de mogelijkheid om te verbeteren ook afnemen. Spelers die meer ijstijd krijgen, hebben een langere herstelperiode nodig en zullen daardoor minder trainen na een wedstrijd. Het herstelproces gebeurt automatisch. Spelers die een wedstrijd gespeeld hebben zullen minder leren tijdens een training in vergelijking met spelers die geen wedstrijd hebben gespeeld. Dit tekort wordt gecompenseerd door de ervaring die deze spelers tijdens de wedstrijd hebben opgedaan. Het heeft een significante invloed op de prestatie van een speler. Hoe beter het herstelcentrum hoe sneller spelers zullen herstellen na een wedstrijd en hoe eerder hun trainingsachterstand ten opzichte van spelers die rusten zal afnemen. Vaardigheden zijn onderverdeeld in aanval (aanvallen, passen, schieten) en verdedigen (keepen, verdediging, agressiviteit, techniek). Als je spelers offensieve vaardigheden trainen, zullen de trainers hun vaardigheden als offensieve trainer gebruiken. Het herstel van spelers hangt vervolgens af van fysiotherapeuten en hun vaardigheden in het offensieve herstelproces. Indien je spelers defensieve vaardigheden trainen, gebruikt de trainer zijn vaardigheden als defensieve trainer. Het herstel van spelers hangt vervolgens af van fysiotherapeuten en hun vaardigheden in het defensieve herstelproces.

Terug naar boven

Markt

     Als je je opstelling wilt verbeteren met een bepaald type speler of je hebt een personeelslid nodig, dan geeft de markt de mogelijkheid deze te vinden. De markt werkt als een veiling, die wordt gewonnen door de manager met het hoogste bod. Als iemand anders een nieuw bod indient en er is minder dan een minuut tot de deadline, wordt de deadline verschoven met één minuut. Na de deadline worden de transfers afgehandeld in één uur intervallen, wat inhoudt dat je nieuwe speler of personeelslid kort na de deadline bij je ploeg zal aankomen.

     Voor elke transfer is er een minimum 5% van de transferprijs dat moet betaald worden aan de hockeyassociatie, met een minimum van 10000. De 5% transferbelasting bestaat voor de eerste 10 spelers verkocht de laatste 112 dagen. Als je ploeg meer dan 10 spelers heeft gekocht de laatste 112 dagen, gaat de belasting 2% omhoog voor elke speler extra. De maximum belasting is 50% van de verkoopprijs. De belasting wordt altijd betaald door het verkopende team en wordt zelfs betaald als er geen bieders zijn. Als een speler niet verkocht wordt, zal slechts 5% van de startprijs moeten betaald worden (minimum 10000 en maximum 5 000 000)

     OPGELET: Als je een speler koopt, kan je deze niet verkopen gedurende 50 dagen. Dit is niet van toepassing op de spelers uit je sportacademie en je originele spelers.

     Dezelfde transferregels die gelden voor spelers, gelden ook voor personeelsleden. Het aantal verkopen van personeel en spelers wordt onafhankelijk bijgehouden. Dat betekent dat de transferbijdrage voor spelers niet gelinkt is aan de transferbijdrage voor personeel.

     Om spelers en personeelsleden te kunnen kopen en verkopen dien je op zijn minst 11 manager punten te hebben. De reden hiervoor is het beschermen van nieuwe managers en het verkomen van mogelijk valsspelen.

Waarschuwing: Een personeelslid dat binnen minder dan 11 dagen op pensioen gaat, kan niet op de markt geplaatst worden.

Vrije agenten

     Beperkte en onbeperkte vrije agenten zijn te onderscheiden op de markt. Er zijn verschillende regels voor deze spelers. Je kan elke vrije agent slechts 1 aanbieding doen. Je biedt het geld niet aan aan de ploeg, maar aan de speler zelf als tekenbonus. De vrije agent aanvaardt aanbiedingen van andere ploegen vanaf 14 tot 8 dagen voor zijn contract vervalt. Alle aanbiedingen zijn vertrouwelijk.

     De speler kiest de hoogste aanbieding en geeft zijn huidige ploeg dan 7 dagen de tijd om aan zijn financiële eisen te voldoen. Deze kunnen variëren op basis van de status van de vrije agent en zijn loyaliteit voor zijn huidige werkgever. Zelfs al heeft de speler je aanbieding aanvaard, dan betekent dat niet dat hij sowieso voor jouw ploeg kiest. Of je de speler al dan niet haalt, hangt af van zijn huidige ploeg en of die kan tegemoetkomen aan zijn financiële eisen.

     Als een speler meerdere identieke aanbiedingen krijgt, dan zal hij voor de aanbieding van de ploeg kiezen die in de competitie speelt met gemiddeld de hoogste algemene teamrating. Als ook deze identiek zijn, dan zal hij voor de ploeg kiezen met de hoogste algemene teamrating.

     Als je erin slaagt om een beperkte vrije agent te laten tekenen, dan onderteken je een contract voor 336 dagen (3 seizoenen) en krijgt zijn voormalige ploeg een compensatie van 50% van de tekenbonus. De eerste groep van onbeperkte vrije agenten tekenen ook voor 336 dagen (3 seizoenen), maar zijn voormalige ploeg krijgt geen compensatie. De tweede groep vrije agenten tekenen altijd een contract van 112 dagen (1 seizoen).

Waarschuwing: Een speler die in minder dan 9 dagen een vrije speler wordt kan niet meer op de markt geplaatst worden (minder dan 23 dagen voordat het contract verloopt).

Terug naar boven

Stadion

     In het begin krijgt elke ploeg een klein stadion met een capaciteit van 400 toeschouwers en alle tribunes zijn van het eerste niveau, zonder zitjes. Het stadion bestaat uit 8 delen, opgedeeld van A tot H. Je kan in elk deel een ander type tribune bouwen, net als de accessoires. De tabel hieronder toont een overzicht van alle type tribunes en hun capaciteiten en de beschikbare accessoires.

Niveau Type tribune Min. capaciteit Max. capaciteit Snackbar Restaurant Viploge Perscentrum Fanshop
1 Staanplaatsen (klein) 50 100 1 0 0 0 1
2 Staanplaatsen (middelmatig) 100 200 1 0 0 0 1
3 Staanplaatsen (groot) 150 250 1 0 0 1 1
4 Zitplaatsen (klein) 200 300 2 0 0 1 2
5 Zitplaatsen (middelmatig) 250 450 2 0 0 1 2
6 Zitplaatsen (groot) 300 600 2 1 0 2 2
7 Multifunctionele verdieping (enkel) 400 800 2 1 1 2 3
8 Multifunctionele verdieping (dubbel) 600 1,500 3 1 1 2 3
9 Multifunctionele verdieping (drievoudig) 1,000 2,500 3 1 1 2 3

     Hoe beter de tribune des te meer toeschouwers je kunt verwachten. Natuurlijk gaan de prijzen omhoog met de hogere niveaus. Ook de bouwtijd stijgt, zoals je kan zien op de volgende tabel:

Type tribune Min. capaciteit Max. capaciteit Min. prijs Max. prijs Werkzaamheden
(dagen)
Capaciteitsuitbreiding
(dagen)
Min/Max dagelijkse uitgaven
Staanplaatsen (klein) 50 100 - 35,000 - 1 170/240
Staanplaatsen (middelmatig) 100 200 270,000 420,000 5 3 540/840
Staanplaatsen (groot) 150 250 1,100,000 1,700,000 10 5 2,200/3,400
Zitplaatsen (klein) 200 300 3,500,000 5,000,000 25 13 7,000/10,000
Zitplaatsen (middelmatig) 250 450 6,000,000 10,000,000 40 20 12,000/20,000
Zitplaatsen (groot) 300 600 10,500,000 18,000,000 55 28 21,000/36,000
Multifunctionele verdieping (enkel) 400 800 17,400,000 27,800,000 70 35 34,800/55,600
Multifunctionele verdieping (dubbel) 600 1,500 24,800,000 50,000,000 85 43 49,600/100,000
Multifunctionele verdieping (drievoudig) 1,000 2,500 38,000,000 81,500,000 100 50 76,000/163,000

     Als je de capaciteit van een tribune nog kan vergroten, is de tijd die je hiervoor nodig hebt gelijk aan de helft van de tijd die je nodig hebt om dit soort tribune oorspronkelijk te bouwen.

     Je kan verschillende accessoires bouwen op iedere tribune. Snackbars en restaurants lokken meer mensen naar het stadion. Fanshops verhogen het inkomen door de verkoop van merchandise. Viploges kunnen verhuurd worden en zorgen ook voor wat extra inkomsten. Perscentra zorgen ervoor dat journalisten kunnen rapporteren over de wedstrijd, wat de motivatie van de spelers en hun prestaties zal verhogen. Bepaalde accessoires kunnen alleen gebouwd worden bij de duurdere tribunes. Indien je een betere tribune wil bouwen, zul je eerst de oude accessoires moeten afbreken en daarna ook de tribune zelf. Na het afbreken ontvang je 50% van de waarde van de tribune en de accessoires terug. Alleen dan kan je een nieuwe tribune bouwen. Let op! Tijdens de werkzaamheden kunnen er geen toeschouwers op deze sector plaatsnemen.

     Andere stadionupgrades omvatten de parkeerplaatsen, het scorebord, de verlichting en het geluid en de kwaliteit van het veld. Al deze verbeteringen helpen om meer volk naar het stadion te lokken. Elk niveau van de parkeerplaatsen biedt plaats voor 500 wagens. Je kan maximaal 2.500 parkeerplaatsen bouwen.

Duur van de bouw van accessoire in dagen:


Stadionupgrades Duur werkzaamheden
Snackbar 15
Fanshop 15
Perscentrum 15
Restaurant 30
Viploge 30
Parkeerplaatsen 15
Scorebord 30
Kwaliteit van het ijs 30
Verlichting en geluid 30

De prijs van accessoires neemt toe als het niveau van de tribune hoger is:

Niveau tribune Kosten Dagelijkse uitgaven
1 5,000 10
2 15,000 30
3 75,000 150
4 210,000 420
5 425,000 850
6 765,000 1,530
7 1,260,000 2,520
8 1,680,000 3,360
9 2,857,500 5,715

Prijzen van de stadionupgrades:

Niveau Parkeerplaatsen Scorebord Kwaliteit van het ijs Verlichting en geluid
1 2,000,000 4,000,000 4,000,000 4,000,000
2 4,000,000 8,000,000 8,000,000 8,000,000
3 6,000,000 12,000,000 12,000,000 12,000,000
4 8,000,000 16,000,000 16,000,000 16,000,000
5 10,000,000 20,000,000 20,000,000 20,000,000

Dagelijkse uitgaven voor het onderhoud van de stadionupgrades:

Niveau Parkeerplaatsen Scorebord Kwaliteit van het ijs Verlichting en geluid
1 4,000 8,000 8,000 8,000
2 8,000 16,000 16,000 16,000
3 12,000 24,000 24,000 24,000
4 16,000 32,000 32,000 32,000
5 20,000 40,000 40,000 40,000

Toeschouwers

De volgende factoren beïnvloeden het aantal toeschouwers:
 • Stadion capaciteit
 • Niveau tribunes
 • Tribune accessoires (hoofdzakelijk versnaperingen)
 • Niveau scorebord
 • Kwaliteit van het ijs
 • Niveau verlichting en geluid
 • Aantal parkeerplaatsen
 • Positie van je ploeg in de competitie
 • Positie van je tegenstander in de competitie
 • Niveau van je competitie
 • Globale team rating
 • Populariteit van je spelers en die van je tegenstander
 • Derby (een wedstrijd tussen twee ploegen uit dezelfde regio)
     Speel je een competitiewedstrijd (of een deel ervan) op laag of heel laag en je wint niet ,dan zullen je fans onthouden dat je prestatie zwak was en zullen ze misschien niet meer bereid zijn de volgende thuiswedstrijd naar je stadion te komen kijken. Het dalen van het aantal toeschouwers zal groter zijn als je speelt op heel laag dan op laag.Ook het aantal speelminuten dat je op heel laag of laag speelt wordt in rekening gehouden.Wanneer je wint zal de belangrijkheid die je gebruikte niet van toepassing zijn op de volgende toeschouwersaantallen bij je volgende wedstrijd.Ook als je team veel zwakker is dan de tegenstander zullen je fans het je wel vergeven dat je op heel laag speelde en de partij verloor.

Terug naar boven

Faciliteiten

     Een belangrijk onderdeel van een ijshockeyploeg zijn haar faciliteiten. Er zijn zeven soorten faciliteiten. In het begin heeft elke ploeg elke faciliteit op het eerste niveau. Er zijn 15 niveaus voor elke faciliteit. De hogere niveaus hebben grotere uitgaven nodig voor hun onderhoud. De duur van de bouw en de prijs stijgen bij elk niveau.

Niveau van faciliteit Duur werkzaamheden (dagen) Kosten Dagelijkse uitgaven
1 - - 300
2 2 300,000 600
3 5 450,000 900
4 9 750,000 1,500
5 14 1,200,000 2,400
6 20 1,950,000 3,900
7 27 3,150,000 6,300
8 35 5,100,000 10,200
9 44 8,250,000 16,500
10 54 13,350,000 26,700
11 65 21,600,000 43,200
12 77 34,950,000 69,900
13 90 56,550,000 113,100
14 104 91,500,000 183,000
15 119 148,050,000 296,100

Verschillende faciliteiten

 • Trainingscentrum - Een trainingscentrum zorgt voor omstandigheden waarin spelers kunnen trainen om zichzelf zo effectief mogelijk te verbeteren. Je kan een trainer inhuren om de invloed van het trainingscentrum te vergroten.
 • Herstelcentrum - Wedstrijden zijn vermoeiend voor je spelers. Hierdoor zijn ze niet in staat om efficiënt te trainen. Door een herstelcentrum te bouwen kan je dIt probleem vermijden. Je kan OOK een fysiotherapeut inhuren om de invloed van de herstelfaciliteit te vergroten. Een goede herstelfaciliteit and zijn personeel helpt ook om de trainingsefficiëntie te verbeteren van spelers die niet gespeeld hebben, maar in mindere mate.
 • Personeels- en economische afdeling - Makkelijkere onderhandelingen met sponsors, efficiëntere verkoop van souvenirs, aannemen van beter personeel of snellere scouting van je eigen spelers, maar ook spelers van je tegenstanders. Je kan een personeelslid - manager aanstellen om de invloed van je personeels- en economische afdeling te verhogen.
 • Onderhoudscentrum - Elk stadion krijgt vroeg of laat te maken met slijtage. Om de onderhoudskosten te minimaliseren en om schade door hooligans te vermijden, moet je een onderhoudscentrum oprichten. Je kan een stadionbeheerder inhuren om de invloed van het onderhoudscentrum te vergroten.
 • Opleidingscentrum - Als je wilt dat je personeel zich blijft verbeteren moet je investeren in het opleidingscentrum. Je kan een instructeur inhuren om de invloed van het opleidingscentrum te vergroten.
 • Sportacademie - Het niveau van je sportacademie bepaalt hoe je ploeg talenten naar de top brengt. Hoe hoger het niveau, hoe meer talenten zullen uitblinken en hoe beter voorbereid ze zullen zijn. Ook oudere spelers kunnen terug naar de sportacademie gaan om in de trainingskampen hun vaardigheden nog meer te verbeteren. Je kan een sportdirecteur inhuren om de invloed van de sportacademie te vergroten.
 • Medisch centrum - Blessures zijn een ramp voor elke ploeg. Om de kans op blessures te verminderen en om het herstel van spelers na een blessure te versnellen, kan je een medisch centrum bouwen. Je kan een arts inhuren om de invloed van het medisch centrum te vergroten.


Terug naar boven

Personeel

     De faciliteiten hebben invloed, ook al heb je geen personeel rondlopen. Personeel in dienst nemen vergroot deze invloed echter wel sterk. De efficiëntie van elke faciliteit wordt beïnvloed door maximaal twee personeelsleden. Het personeelslid dat als hoofd optreedt heeft een grotere invloed, terwijl zijn/haar assistent een kleinere invloed uitoefent. Als je een personeelslid niet aanmerkt als hoofd of assistent zal deze geen invloed uitoefenen op de efficiëntie van de faciliteit. Je kunt tot 8 personeelsleden hebben in elke faciliteit.

     Sollicitanten sturen hun sollicitaties voor de job zelf en de personeel- en economische afdeling evalueert deze sollicitaties elke week. Het aantal sollicitanten neemt toe met het niveau van de personeel- en economische afdeling. Het wordt ook beïnvloed door je managers en hun scouting efficiëntie. Je hebt minstens één sollicitatie en je kan er maximum 4 krijgen in één keer.

     Sollicitanten worden gegenereerd op het moment dat je ze eerst bekijkt. Maar als je de laatste sollicitanten van het seizoen niet bekijkt voor het einde van het seizoen, zullen ze automatisch gegenereerd worden juist voor de start van het nieuwe seizoen.

     Deze tabel toont het mogelijke aantal personeelsleden volgens het niveau van je personeels- en economische afdeling.

Niveau van faciliteit Minimum Maximum
1 1 1
2 1 1
3 1 1
4 1 2
5 1 2
6 1 2
7 1 2
8 2 3
9 2 3
10 2 3
11 2 3
12 2 4
13 2 4
14 2 4
15 2 4

     De vaardigheden van een sollicitant worden voornamelijk beïnvloed door het niveau van de faciliteit waar hij gaan werken. Als je bijvoorbeeld een trainingscentrum hebt op niveau 10, zul je betere sollicitanten voor de baan als trainer hebben dan een trainingscentrum op niveau 3. Als je geen sollicitanten aanneemt, zullen ze vertrekken op het moment dat nieuwe sollicitanten zich aanmelden.

     Een personeelslid tekent altijd een contract voor de volgende 112 dagen.Wanneer je het contract van een personeelslid niet wilt verlengen, zet je de automatische contractverlenging uit in hun profiel of op de personeelspagina.Je kan ook een personeelslid ontslaan door het contract te beëindigen.Hoewel, als je het contract vroegtijdig beëindigt betaal je de helft van de nog resterende contractduur uit ter compensatie.Je kan ook van een personeelslid afgeraken door hem op de markt proberen te verkopen.

     De sollicitanten kunnen 50 tot 55 jaar zijn. Elk personeelslid gaat op pensioen op 61 jaar, dat betekent dat je zijn contract niet zal kunnen verlengen. Elk personeelslid heeft twee vaardigheden en beide hebben hun eigen kwaliteit. Je kan alleen de exacte waarden van de kwaliteiten zien van personeelsleden die gescout zijn door de personeels- en economische afdeling.

 • Coach is een personeelslid dat in het trainingscentrum werkt. Zijn vaardigheden zijn:
  • Training in verdedigen – deze vaardigheid geeft de mogelijkheid aan om tijdens de training de defensieve vaardigheden te trainen (keepen, verdedigen, agressiviteit, techniek)
  • Training in aanvallen – deze vaardigheid bepaalt de mogelijkheid om tijdens trainingen de aanvallende vaardigheden te trainen (aanvallen, schieten, passen)
       Als een speler tijdens de trainingen het aanvallen gaat oefenen, zal zijn vaardigheid toenemen op basis van de aanvalskwaliteiten van de trainer. De efficiëntie wordt uitgedrukt in een percentage, waarop de trainer invloed heeft op de verbetering van de vaardigheden van de speler. Het maximum van deze efficiency is 100%. De waarde hangt af van de kwaliteiten van je hoofdtrainer en zijn assistent, die ook een maximum waarde van 100 kan hebben. De beste trainer kan derhalve maximaal 200 punten hebben.

 • Physiotherapist is een personeelslid dat in het herstelcentrum werkt. Zijn vaardigheden zijn:
  • Herstelproces verdediging – deze vaardigheid geeft de mogelijkheid aan voor spelers om te herstellen, nadat ze defensieve vaardigheden hebben getraind (keepen, verdedigen, agressiviteit, techniek)
  • Herstelproces aanval – deze vaardigheid geeft de mogelijkheid aan voor spelers om te herstellen, nadat ze offensieve vaardigheden hebben getraind (aanvallen, schieten, passen)
 • Manager is een personeelslid dat in de personeels- en economische afdeling werkt. Zijn vaardigheden zijn:
  • Scouting - deze vaardigheid bepaalt de mogelijkheid om exacte schattingen te maken van de kwaliteit van de vaardigheden van spelers en personeelsleden en heeft ook invloed op de snelheid waarmee scouts kunnen werken. Deze vaardigheid geeft ook de mogelijkheid aan om meer sollicitanten aan te werven.
  • Marketing - dit duidt de mogelijkheid aan om over betere aanbiedingen te kunnen onderhandelen met algemene sponsors en mediasponsors.
 • Stadionbeheerder is een personeelslid die instaat voor het onderhoud. Zijn attributen zijn:
  • Beveiligingsdienst - Deze vaardigheid toont de mogelijkheid tot beter elemineren van vandalisme in het stadion en zorgt dus voor lagere onderhoudskosten in standen en hun accesoires.
  • Onderhoud - deze vaardigheid bepaalt de mogelijkheid om kleine problemen in de faciliteiten te repareren en daardoor minder uitgaven te hebben in het onderhoud.
 • Lecturer is een personeelslid dat in het opleidingscentrum werkt. Zijn vaardigheden zijn:
  • Management training - deze vaardigheid bepaalt de mogelijkheid om de volgende personeelsleden te trainen: manager, sportdirecteur en stadionbeheerder.
  • Praktische training - deze vaardigheid geeft de mogelijkheid aan om de volgende personeelsleden te trainen: trainer, fysiotherapeut, arts.
  Instructeurs trainen zichzelf, zoals de andere personeelsleden getraind worden. Beide vaardigheden worden toegepast tijdens hun training.

 • Sporting director is een personeelslid dat in de sportacademie werkt. Zijn vaardigheden zijn:
  • Training talenten - deze vaardigheid geeft de mogelijkheid aan om meer talenten in de sportacademie op te leiden. Deze vaardigheid beïnvloedt tevens de mate waarin talenten de mogelijkheid wordt gegeven op proef met het team mee te draaien.
  • Trainingskamp - dit attribuut toont aan of je trainingskampen kan organiseren voor meerdere spelers terwijl je toch een hogere trainingsbonus garandeert.
 • Phisician is een personeelslid dat in het medisch centrum werkt. Zijn vaardigheden zijn:
  • Preventie - deze vaardigheid geeft de mogelijkheid aan om het aantal blessures te verminderen.
  • Verzorging - deze vaardigheid geeft de mogelijkheid aan om het herstelproces van geblesseerde spelers te versnellen.

     Als je een faciliteit naar een hoger niveau brengt, zullen de personeelsleden die werkzaam zijn in deze faciliteit waarschijnlijk ook hogere vaardigheden bezitten!

Terug naar boven

Scouting

     De kwaliteit van de vaardigheid van spelers en personeel zijn in het begin slechts geschatte waardes. De precisie van de schattingen hangen af van het niveau van de personeels- en economische afdeling en de vaardigheden van het personeel dat daar werkt. De waardes van de vaardigheden van je eigen spelers en personeelsleden zijn wel exact, maar bij je tegenstanders zal je alleen een gemiddelde zien.

     Als je de exacte kwaliteit van een vaardigheid van een speler of personeelslid wilt kennen, moet je deze laten scouten door de personeels- en economische afdeling. De data over de kwaliteit van de attributen van ongescoute spelers en persooneel worden regelmatig upgedate op basis van het stijgende niveau van de Personeels- en economische afdeling en de vooruitgang van de managers die in dat departement werken.

     Je kan spelers en personeel uit hogere competities ook scouten om meer informatie over hen te vergaren. Om een speler of personeelslid te scouten, ga je naar het profiel en voeg je hen toe tot je wachtrij voor de scouting. De scoutingssnelheid hangt af van het niveau van je personeels- en economische afdeling en de managers die er werken. Als je iemand uit de wachtrij verwijdert die nog niet helemaal gescout werd, zal je deze helemaal opnieuw moeten scouten. Als je een speler lager zet in de wachtrij, zal de huidige vooruitgang van scouting behouden worden. De personen die gescout werden tonen de exacte kwaliteit van hun vaardigheden en personeel en spelers van andere ploegen tonen ook de exacte kwaliteit van hun vaardigheden.

Terug naar boven

Opleidingscentrum

     Het personeel kan getraind worden in het trainingscentrum. De toename in vaardigheden hangt af van de kwaliteit van de te trainen vaardigheid, het niveau van het trainingscentrum en hoe goed de instructeurs zelf zijn. Instructeurs kunnen zelf ook weer getraind worden op dezelfde manier dat personeelsleden getraind worden in het trainingscentrum. De toename in vaardigheden hangt dus mede af van de kwaliteit van de te trainen vaardigheid. Voor spelers geldt dat het maximum van de kwaliteit ongelimiteerd is. Personeel heeft echter een maximumwaarde van 100 voor elke vaardigheid. Indien de waarde van een vaardigheid 100 is geworden, is de invloed van een personeelslid op een bepaalde activiteit op haar maximum.

Terug naar boven

Sportacademie

     Jonge spelers trainen en oefenen in de sportacademie. De sportdirecteur stuurt regelmatig spelers om te testen in de hoofdploeg. Je kan deze spelers een contract geven of je kan ze weigeren, maar in dat geval komen ze nooit terug. Houd er rekening mee dat als je ze geen contract geeft, ze zullen vertrekken wanneer een nieuwe groep spelers aankomt. Het aantal spelers dat aankomt hangt af van het niveau van je academie en je sportdirecteurs. Het maximum aantal spelers dat in één keer kan komen, is 5.

     Deze tabel toont het mogelijke aantal spelers volgens het niveau van je sportacademie.

Niveau van faciliteit Minimum Maximum
1 1 1
2 1 2
3 1 2
4 1 2
5 1 2
6 2 3
7 2 3
8 2 3
9 2 4
10 2 4
11 2 4
12 2 4
13 3 5
14 3 5
15 3 5

     Door de sportacademie uit te bouwen ben je zeker dat je jonge spelers in de best mogelijke omstandigheden kunnen groeien en trainen. Het niveau van je sportacademie en het personeel beïnvloedt het aantal spelers dat je uit de sportacademie haalt, maar ook hun globale vaardigheid. Maar de gemiddelde kwaliteit van deze spelers hangt volledig los van het niveau van de faciliteit en de sportdirecteuren die er werken.

Trainingskamp

     Twee maal per seizoen kan je een trainingskamp organiseren in de sportacademie. De spelers die je naar dit kamp stuurt, zullen sneller beter worden. Hoe hoger het niveau van je sportacademie, hoe meer spelers je op kamp kan sturen en hoe sneller ze zullen verbeteren. Je kan spelers op kamp zenden voor maximaal 7 dagen. Let wel op! Spelers op kamp kunnen geen wedstrijden spelen. Als er een willekeurige opstelling gemaakt wordt voor de volgende wedstrijd (als er bijvoorbeeld niet genoeg fitte spelers zijn), kunnen er spelers terugkeren uit kamp voor 1 dag om de wedstrijd te spelen. In dit geval zullen ze geen trainingsbonus krijgen.

Terug naar boven

Draft

     Tweemaal per seizoen vindt er een draft plaats in elke competitie. In de week van de draft zijn er geen nieuwe spelers van de academie . Je zal in staat zijn om de beschikbare spelers voor de draft te bekijken vier weken voor de draft zelf. Je kan deze vier weken gebruiken om deze spelers te scouten. Het enige dat je over hen weet is hun naam ,lengte van carriere ,voorkeurszijde en hun positie. Dagelijks kan je de hoeveelheid spelers scouten als je selecties hebt in de draft plus een extra speler. Het scoutingsrapport krijg je de volgende dag.

     Scouting zal het geschatte talent van een speler (A+, A , B, C of D). De nauwkeurigheid van deze schatting hangt af van het level van je personeels-en economische afdeling en de efficiëntie van scouting van je personeel. In elke draft kunnen er maximum tot vier spelers zitten die later tot talentjes kunnen uitgroeien.Daarom moet men ook nooit de hoop opgeven ooit een talentje te vinden in een van de volgende drafts. Het scouten van spelers in de draft hangt los van de gewone scouting van spelers en personeelsleden.

     Het nummer of selecties in de draft hangt af van het niveau van je sportacademie en de nauwkeurigheid van je sportdirecteurs' jeugdtraining. Je kan een minimum hebben van 1 en een maximum van 5 selecties.

     Er zijn twee types van draft. In het eerste type zal het team met de beste jeugdacademie en sportdirecteurs met de hoogste efficiëntie van jeugdtraining als eerste mogen kiezen. Dit type van draft heeft plaats in week 8. In het tweede type zal het team dat op de laatste plaats staat in de competitie de grootste kans hebben om als eerste te mogen kiezen. Dit type van draft heeft plaats in week 16. In beide types van draft is de volgorde van draft gebaseerd op de draftloterij waarin elk team maximum 3 plaatsen omhoog of omlaag kan opschuiven. De draft volgorde wordt omgekeerd na elke rone van de draft. Dwz dat het team dat eerst kiest in de eerste ronde, laatst kiest in de tweede ronde.

     De draft gebeurt online op een uur dat voorbehouden is voor je land. Elke manager heeft 1 minuut om te kiezen. Als je niet online bent, worden de spelers automatisch geselecteerd vanaf de bovenkant van de lijst.

     Je zal de vaardigheden zien van de spelers 1 tot 3 dagen na de draft. Deze vaardigheden die je op dat moment ziet worden beïnvloed door je sportacademie en je sportdirecteuren. Je hebt de tijd om te beslissen of je deze spelers wilt aanwerven of niet totdat er nieuwe spelers arriveren uit de academie.

Terug naar boven

Opstelling

     Je opstelling maken is de sleutel tot succes. Als je geen standaardopstelling aanmaakt, dan zal er een random opstelling gegenereerd worden. En dat betekent dat de prestaties van je ploeg verre van optimaal zullen zijn. De opstelling die je als standaardopstelling hebt opgeslagen zal altijd standaard ingesteld staan.

     Als je geen power play lijnen of penalty killing lijnen opgeeft, worden automatisch de spelers uit de eerste en tweede lijn gekozen. Spelers voor de power play, penalty killing, kapitein en alternatieve-kapiteinen kunnen alleen gekozen worden uit spelers uit de eerste drie lijnen, omdat er een optie in het spel bestaat dat de vierde lijn gedurende de wedstrijd teruggetrokken wordt. Om de power play en penalty killing lijnen goed te laten functioneren, moet je beide power play en penalty killing lijnen opgeven.

     Het is aangeraden om 3 aanvallers en 2 verdedigers of 4 aanvallers en 1 verdediger te gebruiken op powerplays. Andere combinaties zijn niet even effectief. Om de beste resultaten op penalty kill te krijgen, gebruik je best 2 aanvallers en 2 verdedigers.

     Behalve het selecteren van de spelers met de juiste vaardigheden voor de bepaalde posities in de lijn, moet je ook in overweging nemen dat spelers op hun voorkeurskant worden gezet. Spelers die niet spelen op hun voorkeurskant (de voorkeurskant wordt dan in het opstellingsoverzicht in het rood weergegeven) voelen zich op het ijs niet op hun gemak, waardoor hun prestaties niet optimaal zullen zijn. Tijdens powerplay en penalty kill situaties is de voorkeurskant van een speler niet van belang.

     Een andere belangrijke indicator is de mate van samenspel tussen de spelers. Het samenspel tussen spelers zal erop vooruitgaan door het spelen van wedstrijden. Dit totdat het de maximumwaarde van 100% bereikt. Samenspel stijgt bij iedere wedstrijd die de speler speelt en het daalt iedere keer wanneer de speler een wedstrijd mist. Het samenspel binnen een lijn is het belangrijkst. De waarde die hierbij hoort wordt weergegeven boven de desbetreffende lijn. Het samenspel in een lijn daalt niet als je een nieuwe speler toevoegt waarvan de waarde van zijn samenspel niet lager is dan de speler die hij vervangt.

     Het samenspel hangt af van het aantal minuten dat de spelers op het ijs staan. De reservedoelman krijgt ook een klein beetje samenspel, zelfs al komt hij niet van de bank af. Wedstrijd belangrijkheid heeft ook een effect op de groei van samenspel tussen de spelers. Hoe hoger de belangrijkheid, hoe sneller de spelers samenspel krijgen. Spelers krijgen ook chemie op training, maar niet zo veel als tijdens wedstrijden en alleen tot ze een bepaalde waarde bereiken. Spelers, die over deze waarde zitten en geen wedstrijden spelen, verliezen elke dag chemie, ook als ze trainen. Spelers die geblesseerd zijn, spelen geen wedstrijden en trainen niet en daarom verliezen ze chemie.

     Het bepalen van je wisselspelers is belangrijk. Een wisselspeler neemt de plaats in van een geblesseerde speler. Als een speler geblesseerd is en je hebt geen wisselspelers ingesteld, dan zal je de volgende wedstrijden met een automatisch gegenereerde opstelling spelen.

     Als een wedstrijd op een gelijkspel eindigt en er vallen geen doelpunten meer in de extra tijd, dan zal er een shootout volgen. Je kan je drie beste schutters instellen op de Shootout pagina. De spelers zullen schieten in de volgorde die jij hebt ingesteld. Als er na drie pogingen nog steeds geen winnaar is dan zullen de schutters gekozen worden door de coach. Als je geen spelers hebt ingesteld voor de shootout, dan zal het systeem lukraak drie spelers kiezen voor de shootout.

     Op de kapitein-pagina kan je een kapitein (aanvoerder) en twee alternatieve-kapteinen (vice-aanvoerders) selecteren. De kapitein van het team laat de moraal van het team stijgen en de andere spelers spelen dan beter. Dit is speciaal voor zijn ploegmaten in dezelfde lijn als de kapitein. Een alternatieve-kapitein voert de rol uit van de kapitein als deze niet kan starten aan de wedstrijd.

     Een overzicht van de opstelling voor de volgende wedstrijd kan gevonden worden op de pagina 'Volgende wedstrijd' pagina. Hier kan je controleren of je tevreden bent met de lijnen die je gecreëerd hebt en kan je tevens de power play en penalty killing lijnen controleren, alsmede de spelers voor een eventuele shootout. De opstelling en tactiek moeten ten laatste 60 minuten voor de wedstrijd ingesteld worden. De veranderingen die nadien worden gemaakt, zullen niet toegepast worden.

Laad opstelling van een al gespeelde wedstrijd

     Wanneer je niet meerdere opstellingen kan maken, kan je een opstelling laden van een wedstrijd die je in de laatste 7 dagen hebt gespeeld. Je hoeft alleen maar de wedstrijd te selecteren waarvan je de opstelling wilt gebruiken. Dit doe je op de opstelling pagina. Let op! De opstelling is zonder aanvoerder en wisselspelers en ook zonder spelers die voor een shootout geselecteerd zijn. Je moet ze handmatig instellen. Vergeet ook niet dat de opstelling precies zo is als je in de geselcteerde wedstrijd gespeeld heb. Dus ook spelers die je niet in je opstelling wil, staan gewoon op de positie die ze in de geselecteerde wedstrijd hadden.

Kopieer opstelling

     Wanneer je de optie hebt om meerdere opstellingen te maken, dan kan je de optie kopieer opstelling gebruiken. Bijvoorbeeld, je wil opstelling A en B maken, die lijken op je vaste opstelling, dan kan je de vaste opstelling kopiëren en je maakt dan kleine veranderingen, afhankelijk van hoeveel je de opstelling wil veranderen. Zo hoef je de hele opstelling niet opnieuw in te stellen.

Willekeurige opstelling

     Als een wedstrijd om welke reden dan ook gespeeld word met een willekeurige opstelling, dan is het mogelijk dat dag-tot-dag spelers gebruikt worden, zelfs al heb je dit niet ingesteld.

Terug naar boven

Tactiek

     Om goede resultaten te boeken moet je een goede tactische voorbereiding niet onderschatten. Op de tactieken-pagina vind je een aantal opties die je kan gebruiken om de uitkomst van de wedstrijd te beïnvloeden.

Belangrijkheid wedstrijd

     De belangrijkheid van de wedstrijd is een doorslaggevende tactische optie. Je moet het zorgvuldig behandelen, omdat hoge belangrijkheid zorgt dat je spelers met maximale intensiteit spelen, zodat hun seizoensenergie sneller zakt. Lage belangrijkheid kost niet zoveel energie, maar de spelers spelen ook niet met hoge intensiteit. Wedstrijd belangrijkheid beïnvloedt ook samenspel en opbouw van ervaring van de spelers. Hoe hoger de belangrijkheid, hoe sneller de spelers samenspel en ervaring opbouwen.

     Je kan tussen de periodes door van belangrijkheid wisselen. Je moet juist de voorwaarden instellen waaraan voldaan moet worden om van belangrijkheid te veranderen. De belangrijkheid heeft geen invloed op verlengingen. De verlengingen worden gespeeld als hadden beide ploegen dezelfde belangrijkheid ingesteld. Aangezien spelers geen energie verliezen in de verleningen, is er geen reden om er rekening mee te houden.

Spelstijl

     De juiste spelstijl kan ervoor zorgen dat je een beter resultaat neerzet. Er zijn twee zaken die je moet onthouden. Ten eerste: Voor elke spelstijl is er een tegentactiek. Ten tweede: Elke ploeg heeft verschillende sterke en zwakke punten waardoor bepaalde spelstijlen een ploeg beter kunnen liggen. Wat ook belangrijk is het feit of je als favoriet of underdog aan een wedstrijd begint.

     Los van dit ,is het essentieel dat je spelers hun taktische verplichtingen kunnen vervullen.Hoe meer je met dezelfde speelstijl speelt, hoe meer samenspel je opbouwt en hoe beter je spelers zullen presteren.In tegenstelling tot dit ,als je je spelers nooit een andere speelstijl laat spelen zullen hun kwaliteiten in deze niet gespeelde speelstijlen afnemen.Het vermogen van spelers om een bepaalde speelstijl aan te leren neemt sneller toe in competitieve wedstrijden dan in vriendschappelijke wedstrijden. De informatie over het huidige samenspel van je team in elke speelstijl vind je terug op de taktieken-pagina.

     Je kan de speelstijl veranderen tussen de periodes door afhankelijk van het spelverloop. Je hoeft alleen de voorwaarden te vervullen die nodig zijn om de speelstijl te veranderen.

Normaal: Dit is de basistactiek waarbij de spelers hun belangrijkste taak zullen uitvoeren. Deze tactiek is het best geschikt voor ploegen die zowel een goede aanval als verdediging hebben.

Defensief: Met een defensieve stijl zullen je spelers vooral aan verdedigen denken. Deze tactiek is bijzonder nuttig tegen sterkere tegenstanders of als je verdedigers beter zijn dan je aanvallers. Deze stijl zorgt wel voor minder shots en dus ook minder doelpunten bij beide ploegen.

Offensief: Als de sterkte van je ploeg in de aanval ligt, dan zal deze tactische optie je zeker helpen om meer uit deze sterkte te halen. Het is vooral interessant als je als favoriet start aan de wedstrijd. Met de offensieve stijl zullen beide ploegen meer kansen creëren en dus meer scoren.

Tegenaanvallen: Als je deze spelstijl kiest zullen je spelers een sterke defensieve wedstrijd spelen en op de loer liggen voor breakaways en dergelijke. Net zoals de defensieve spelstijl is dit een stijl die het beste past bij ploegen met een sterke verdediging, maar dan in mindere mate.

Spel doorbreken: Met deze tactiek zullen je spelers het offensieve compartiment van je tegenstander proberen lam te leggen. Het is een tactiek die je best gebruikt als je zelf de underdog bent. Beide ploegen krijgen minder kansen en er is meer kans op een verrassing.

Actief forechecking: Als je deze tactiek gebruikt zullen je aanvallers de tegenstander onder druk zetten door hoog in de offensieve druk te gaan zetten. Deze tactiek werkt het beste voor spelers met een goede aanval. Het is aangewezen om deze optie te gebruiken tegen de zwakkere tegenstanders.

Speciale ploegen
     In de vrij gelijkopgaande wedstrijden kan het gebeuren dat het resultaat bepaald wordt door de powerplays of penalty kills. De juiste keuze qua tactiek in deze situaties kan een extra voordeel opleveren. Voor elke powerplaytactiek is er een efficiënte verdediging. Hetzelfde geldt voor de penalty kill tactieken, er bestaat een powerplaytactiek die een zwakkere verdediging kan uitbuiten.

     Net zoals de manier van spelen ,is het van belang dat je spelers hun rol aankunnen in powerplays en penalty skills.Hoe meer je speelt met dezelfde taktiek ,hoe meer samenspel je opbouwt en hoe beter je spelers zullen presteren.Nadeel hiervan is als je nooit een andere taktiek gebruikt, je spelers slechter zullen worden in het spelen van deze andere taktieken.De informatie over de huidige status van je samenspel van je team in deze taktieken kun je vinden in de percentages tussen haakjes op de pagina taktieken.

     Je kan de powerplay en penalty kills veranderen tussen de periodes door afhankelijk van het scoreverloop. Je hoeft alleen de voorwaarden te vervullen om de taktieken te veranderen.

Schieten vanaf de stip: Deze powerplay heeft twee spelers bij de blauwe lijn en hun taak bestaat erin om vaak te schieten om zo de speler die voorin staat de puck vlak voor doel te laten afwijken of om de rebounds binnen te tikken.

Paraplu: Deze powerplay heeft slechts één speler voorin. Deze speler doet dienst als quarterback tijdens de powerplay. Zijn taak bestaat erin om passes rond te strooien voor de spelers langs de boarding, die dan op hun beurt kunnen passen of schieten.

Overbelasting: Het doel van deze powerplay is om de penalty killers te laten focussen op één kant. Dit geeft meer ruimte aan een speler die zich in het minderbevolkte deel bevind. Hij kan dan schieten van zodra hij een pass krijgt.

Diamant: Als je in een diamant speelt tijdens de penalty kill, dan zullen je spelers een diamant vormen op het ijs. Één speler bewaakt het doelgebied vlak voor doel en één speler zal dichter bij de blauwe lijn staan.

Passieve box: Passieve box betekent dat de penalty killers zich relatief dicht bij elkaar posititioneren om zo het doelgebied en het doel af te schermen. Dit zorgt ervoor dat de powerplay meer ruimte krijgt langs de boarding.

Actieve box: Deze optie heeft als doel dat je penalty killers de tegenstander met de puck snel zullen insluiten om zo minder tijd te geven om een vlotte combinatie op poten te zetten. Het nadeel hiervan is dat het spel helemaal opengebroken wordt en er zo kansen komen om op doel te besluiten.

Tijd op het ijs

     Een andere tactische optie is de mogelijkheid om de ijstijd per lijn in te stellen. Als je het beste uit je topspelers wil halen, stel dan een hoger percentage ijstijd in voor je beste lijnen. Je kan zelfs beslissen om maar met drie lijnen te spelen en zo nog meer gebruik te maken van je beste spelers. Het nadeel van dit alles is dat je spelers rapper moe zullen worden dan anders. Het zal dus niet enkel hun training negatief beïnvloeden, maar het zal ook hun seizoensenergie sneller doen afnemen. Aan de andere kant staat dan weer dat hoe meer ze spelen, hoe meer ervaring en samenspel ze zullen bijkrijgen.

     Je kan het aantal lijnen veranderen tussen de periodes door afhankelijk van het scoreverloop van de wedstrijd. Je hoeft alleen de voorwaarden in te stellen die voldaan moeten zijn om het aantal lijnen te veranderen.

     De optie om te reageren op het door je tegenstander terugtrekken van de vierde lijn kan gebruikt worden om voordeel te behalen door het terugtrekken van waarschijnlijk de zwakkere vierde lijn.

Keepers

     Een keeper start elke wedstrijd met neutraal vertrouwen. Zijn vertrouwen kan tijdens elke periode stijgen of dalen, dit op basis van zijn prestatie in de vorige periode. Als hij het goed doet, dan zal zijn vertrouwen stijgen en zal het moeilijker zijn om hem te verslaan. Als hij het minder goed doet daarentegen, dan zal zijn vertrouwen dalen en kan hij een schot binnenlaten dat hij anders wel zou stoppen. Als dit het geval is kan het een goeie optie zijn om hem van het ijs te halen en de reservedoelman op te laten opdraven. Je kan de keepers tussen de periodes door vervangen op basis van score, tegendoelpunten of reddingspercentage.

     Wanneer je de trek-de-doelman-terug-optie hebt aanstaan ,zal je team dit uitvoeren als je nog 2 minuten te spelen hebt en je staat 1 doelpunt achter.Je zal dus een extra aanvaller op het ijs hebben staan en dus een grotere kans om de gelijkmaker te scoren.

Terug naar boven

PowerPlay TV

     Als je inlogt in het hockey account tijdens de wedstrijd van je ploeg, kan je die wedstrijd live volgen op PowerPlay TV. De live uitzending start om 18.00 en duurt ongeveer een halfuur. Als je er niet in slaagt een deel van de wedstrijd live te volgen, kan je nog altijd de heruitzending terugvinden in de rubriek Heruitzending.

Terug naar boven

Toernooien

Nationale Beker

     De nationale beker wordt gespeeld volgens een knock-out systeem (slechts één wedstrijd dus). De wedstrijd wordt gespeeld op Dinsdag. Het maximum aantal ploegen dat mee kan doen in een land (of wereldcompetitie) is 8192. Er is geen thuisvoordeel in de nationale beker en de inkomsten van de kaartverkoop worden gelijk verdeeld over beide ploegen. De verslagen halve-finalisten komen elkaar tegen in de wedstrijd voor de derde plaats.

Internationale bekers

     Internationale bekers zijn een bekende naam voor prestigieuze competities zoals de Champions League en de Beker voor Bekerwinnaars. Aan beide competities nemen 96 ploegen van over de hele wereld deel.

     De voorronde wordt altijd gespeeld met een heen- en terugwedstrijd, net zoals in de competitie. Het thuisvoordeel is van toepassing op de wedstrijden van de voorronde en de inkomsten van de kaartverkoop en de verkoop van merchandise gaat naar de thuisspelende ploeg. De play-off gebruikt het knock-out systeem en er is geen thuisvoordeel. De inkomsten uit deze wedstrijden wordt tussen beide ploegen gelijk verdeeld.

     Het aantal ploegen van een bepaald land die zich kunnen kwalificeren wordt bepaald door de Rangschikking van de landen en dit voor de resultaten van het desbetreffende land van de afgelopen 3 seizoenen in de Champions League en de Beker voor Bekerwinnaars. De grootste waarde wordt altijd aan het meest recente seizoen gegeven. De regerende kampioen van beide competities is automatisch gekwalificeerd voor het volgende seizoen en telt niet mee in de quota voor dat land. Als de winnaar van de Beker voor Bekerwinnaars zich ook voor de Champions League kwalificeert, zal zijn plaats in de Beker voor Bekerwinnaars gegeven worden aan de volgende ploeg in de nationale bekerrangschikking van dat land.

Seizoen Puntenwaarde
1 100%
2 66%
3 33%

     De best gerangschikte ploegen uit de hoogste competitie kwalificeren zich voor de Champions League. Daar tegenover staat dat de best presterende ploegen uit de Nationale beker zich kwalificeren voor de Beker voor Bekerwinnaars. Als dezelfde ploeg zich weet te kwalificeren voor beide competities, dan heeft de Champions Leauge prioriteit. In dit geval zal de volgende ploeg in de rangschikking zich kwalificeren voor de Beker voor Bekerwinnaars. Als er moet gekozen worden uit ploegen die 5de tot 8ste eindigden in de Nationale beker, dan zal het hogere reekshoofd zich kwalificeren.

Credittoernooien

     Credittoernooien zijn toernooien met de mogelijkheid om credits te winnen. Elke ploeg die deelneemt aan zo'n toernooi moet inkom betalen. De inkom wordt bepaald door de organisator van het toernooi. De speloperator voorziet credits voor de prijzenpot van het toernooi. Het totaal aantal credits is gewoonlijk 90% van het totaal aantal credits verzameld door de inkomens. De prijzenpot zal zal verdeeld worden onder de topploegen gebaseerd op het systeem bepaald door de oprichter. Hiernaast mag de organisator vrijwillig een aantal credits doneren dat toegevoegd wordt aan de prijzenpot.

     Het maken van een toernooi kost 50 credits. De organisator selecteert de verdeling van de prijzen, helpers, inkomgeld, aantal ploegen en groepen, speelformat, startdatum, speeldagen en hij/zij mag zelfs de verdeling van de ploegen in de groepen of potten bepalen. De organisator heeft het recht om om het even welke ploeg te weigeren die inschrijft voor het toernooi. De organisator heeft het recht om de organisatieprijs gedeeltelijk terug te krijgen (maximaal 40 credits), maar alleen wanneer het toernooi succesvol start. Het gevraagde aantal credits zal van de prijzenpot afgetrokken worden.

     De toernooi oprichter kan maximum drie helpers kiezen. Deze helpers hebben dezelfde rechten als de oprichter. Ze kunnen ploegen aanvaarden of weigeren, hen verdelen in groepen of potten, een toernooi logo uploaden, op de toernooi website, onderwerpen en info gaan.

     In het geval dat een ploeg de interne reglementen van een toernooi overtreedt, hebben de organisator en zijn/haar helpers het recht om voor de wedstrijden van deze ploeg forfeit te geven. Voor playoff wedstrijden kan dit niet door technische redenen.

     Als de organisator of zijn/haar helper een ploeg weigeren, dan zal het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald worden. Let wel op, als de organisator of een helper de deelname van een ploeg accepteert, dan is deze beslissing definitief en kan de ploeg niet meer verwijderd worden van het toernooi. Als er niet voldoende ploegen ingeschreven zijn voor het toernooi, dan zal het toernooi geannuleerd worden en de organisatiebijdrage zal verloren gaan. Als de organisator een vrijwillige bijdrage heeft gedaan om de prijzenpot te spijzen, dan zal deze volledig terugbetaald worden.

     Een ploeg kan niet aan twee toernooien deelnemen met overlappende speeldagen. Als een ploeg zich inschrijft voor twee van deze toernooien, zal deze spelen in het toernooi waar de registratie eerder werd geaccepteerd.

     Als een ploeg zich inschrijft voor een toernooi en al een vriendschappelijke wedstrijd heeft op sommige datums, zal de vriendschappelijke wedstrijd meteen geannuleerd worden wanneer de toernooikalender er is. Als een ploeg meedoet aan een toernooi dat donderdag als een van de speeldagen heeft en zich dan kwalificeert voor de Champions League of Beker voor Bekerwinnaars, zal er voor de toernooiwedstrijden forfait gegeven worden met 0:5 als resultaat.

     Thuisvoordeel is niet van toepassing in toernooiwedstrijden en de recette van ticket-inkomsten en souvenirverkoop is gelijk verdeeld over de beide teams.Hetzelfde geldt voor de play-offs ,waarin maar 1 wedstrijd de winaar zal aanduiden.

     De wedstrijden in een credittoernooi zijn van hetzelfde type als de vriendschappelijke wedstrijden. Dat betekent dat de toeschouwers, vermoeidheid van de spelers, samenspel en ervaring dezelfde zijn als bij vriendschappelijke wedstrijden.

     Als ploegen gelijk staan op punten, dan zullen de beslissende procedures als volgt toegepast worden: doelsaldo, meeste aantal gescoorde doelpunten en globale team rating.

     De rangschikking voor de ploegen voor playoffs wordt gemaakt na de groepsfase. De ploegen die eerste werden, zullen bovenaan staan op aantal punten, doelsaldo, aantal gemaakte doelpunten en globale team rating als laatste. De ploegen in de onderste helft zullen op dezelfde manier gerangschikt worden.Dan zullen de playoff paren bepaald worden gebaseerd op deze rangschikking. De hoogst gerangschikte zal tegen de laagste spelen, de tweede tegen de voorlaatse enz. Deze procedure wordt voor iedere ronde gebruikt.

Terug naar boven

Nationale ploeg

     Elk land met zijn eigen competitie heeft ook hun eigen nationale teams. Elk van deze landen heeft een U 20 en een U 18 team bovenop het senior team. De teams worden gemanaged door managers die verkozen worden door andere managers. De verkozen managers worden geholpen door assistent managers gekozen door de verkozen managers. De verkozen manager kan zijn assistent manager vervangen zoveel hij wil, maar kan maar 1 assistent tegelijkertijd aanstellen.

     Er zijn twee verkiezingsronden. Tijdens de eerste ronde kunnen de managers een voorkeursstem geven aan één van de kandidaten op elk moment van het seizoen. Deze stem kan verwijderd worden of aan een andere kandidaat gegeven worden voor het einde van het seizoen. Managers kunnen alleen in hun eigen land stemmen en alleen als ze voldoen aan de criteria. Er zijn gescheiden verkiezingen voor elke leeftijdscategorie.

     De tweede ronde van de verkiezingen vinden altijd plaats tijdens de eerste week van het seizoen. De resultaten van de tweede ronde worden gepubliceerd als de verkiezingen voorbij zijn. De ambtstermijn van de NT manager is één seizoen.

     Managers die aan de criteria voldoen, mogen hun kandidatuur indienen voor maximaal één nationale ploeg. Het is mogelijk om bondscoach te worden van de nationale ploeg in het buitenland.

     Het is mogelijk om in te schrijven voor de kandidatuur op elk moment van het seizoen. Op het moment dat de manager tussen de kandidaten staat, kunnen managers van dat land hem voorkeursstemmen geven. 10 managers met de meeste voorkeursstemmen gaan naar de tweede ronde.

     De bondscoach kan tot 50 spelers voor de nationale ploeg selecteren tijdens één seizoen. Spelers die geselecteerd zijn na de eerste week van het seizoen, kunnen niet weggestuurd worden tijdens dat seizoen. Spelers die vorige seizoenen of door vorige managers geselecteerd werden, kunnen weggestuurd worden tijdens de eerste 14 dagen van het seizoen. De chemie van de weggestuurde spelers in de nationale ploeg is verminderd tot 20% van de chemie van het moment van wegsturen.

     Voor elke vriendschappelijke wedstrijd, zal de NT manager maximum 28 spelers kunnen oproepen die kunnen spelen op de dag van de wedstrijd. Ze moeten geselecteerd worden minimum een dag op voorhand.

     De NT manager kan maximum 28 spelers gebruiken gedurende de wereldkampioenschappen. Spelers mogen wel nog toegevoegd worden tijdens de kampioenschappen tot alle 28 plaatsen volzet zijn. Tijdens de wereldkampioenschappen is het niet nodig om spelers een dag op voorhand te selecteren.

     De NT manager moeten de opstelling en tactiek instellen voor de wedstrijdberekening. De tijden van de wedstrijdberekening volgens de leeftijdscategorie kun je in onderstaande tabel vinden.

Leeftijdscategorie Wedstrijdberekening (CET)
Senior 20:45
Onder 20 19:45
Onder 18 18:45

     Spelers van de nationale ploeg krijgen een trainingsbonus, krijgen meer ervaring, hun populariteit groeit sneller en ze brengen iedere keer dat ze spelen inkomsten voor hun ploeg met zich mee.

     Spelers tot en onder 18 jaar kunnen enkel in de nationale ploeg onder 18 spelen. Op dezelfde manier kunnen spelers van 19 en 20 enkel in de onder 20 ploeg spelen. In het begin van elk seizoen zullen al de spelers die boven de leeftijdslimiet geraken automatisch uit de ploeg gezet worden. De chamie van zulke spelers zal verminderd worden tot 20% van de chemie op het moment van weggestuurd worden en ze kunnen die behouden tot de volgende leeftijdscategorie.

     Nationale ploegen van verschillende leeftijdscategoriën kunnen vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar spelen.

     De seizoensenergie van spelers in de nationale ploeg is onafhankelijk van de siezoensenergie in hun ploeg en het daalt volgens de volgende tabel (gebasseerd op 15 minuten ijstijd voor een speler en een volledige wedstrijd voor een keeper).:

Wedstrijdtype Heel laag Laag Normaal Hoog Heel hoog
Vriendschappelijke wedstrijden 0.04 0.10 0.20 0.40 0.60
Competitieve wedstrijden 0.20 0.50 1.00 2.00 3.00

     Als een speler opgeroepen is voor de nationale ploeg en zijn ploeg speelt een vriendschappelijke wedstrijd op dezelfde dag, zal de speler voor de nationale ploeg spelen en de wedstrijd van zijn ploeg missen. Als hij op trainingskamp is, zal hij voor de nationale ploeg spelen, maar zal de trainingsbonus krijgen die hij op kamp krijgt.

     Als een speler een promotie/degradatie wedstrijd en een wereldkampioenschapswedstrijd heeft op dezelfde dag, dan mag hij in beide spelen.

Terug naar boven

Directe wedstrijden.

     Direkte wedstrijden maken het mogelijk om meteen te spelen zonder te hoeven wachten tegen eender welk team.De enige uitzondering is dat je geen team kan uitdagen waartegen je reeds een uitdaging hebt staan op diezelfde dag.Je kan ook elk team maar 1 keer uitdagen op dezelfde dag. Je kan de tegenstander uitdagen via teamprofiel , de aanbevolen tegenstanders pagina of dagelijkse scorebord. Je kan tot 5 uitdagingen gratis per dag spelen.

     Direkte wedstrijden hebben geen invloed op energie, samenspel ,ervaring of populariteit van spelers.Ook krijgt het team geen ratingpunten of geld erbij voor deze wedstrijden.

     Voor elke uitdagingswedstrijd kan je een bepaalde opstelling of taktiek kiezen.De tegenstander zal verschijnen in een onuitgegeven opstelling of een random gegenereerde opstelling.De belangrijkheid van de wedstrijd zal neutraal zijn voor beide teams, er is ook geen thuisvoordeel in direkte uitdagingen.

     Je verdient punten voor het dagelijkse scorebord voor elke gewonnen wedstrijd. Hoe sterker de tegenstander is die je verslaat ,hoe meer punten je verdient. De punten worden berekend a ratio van de sterkte van de opponent versus jouw teamsterkte in de wedstrijd. De teamsterkte in deze wedstrijd kan verschillen van je teamsterkte aangegeven in je teamprofiel.

     De groep voor het dagelijkse scorebord wordt geloot elke dag. Maximum aantal ploegen in een groep is 100 Wanneer je in de top 3 eindigt in je groep ,verdien je punten voor het wekelijkse leiderbord en een prijs. Dagelijkse scorebord is gesloten elke dag om 8.00 CET.

Dagelijkse rangschikking Punten voor het wekelijkse scorebord
1 3000 + punten verdiend op die dag
2 2000 + punten verdiend op die dag
3 1000 + punten verdiend op die dag

     Alle managers die tenminste eenmaal in de top 3 in hun groep geëindigd zijn van het dagelijkse scorebord zullen opgenomen worden in het wekelijke scorebord.De meest succesvolle managers van die week zullen beloond worden en speciale uitreikingen verkrijgen. Wekelijkse scorebord is gesloten elke Maandag om 8.00 CET.

Terug naar boven